Moslavačka priča, Mala Ludina

Nude i specijalitete od jelenovine - u umaku sa šljivama ili paštetu

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kontinentalna turistička patrola: Velika Ludina
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kontinentalna turistička patrola: Velika Ludina
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kontinentalna turistička patrola: Velika Ludina
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kontinentalna turistička patrola: Velika Ludina
19.04.2022.
u 21:30
Moslavačku priču započeo je Stjepan Martinac, Moslavac i ljubitelj staroga namještaja, a danas je vode njegova kći Snježana i unuk Ivan Ožetski.
Pogledaj originalni članak

Restoran "Moslavačka priča" u Maloj Ludini ima svoju priču. Prekrasni ambijent, mirno okruženje, odlična hrana te smještaj u kući opremljenoj antiknim namještajem iz kuće Slavoljuba Penkale među kojima je i njegov klavir, na svakoga će ostaviti dobar dojam. A vlasnici kažu da ocjene koje im posjetitelji ostavljaju na internetu to jasno i pokazuju.

Moslavačku priču započeo je Stjepan Martinac, Moslavac i ljubitelj staroga namještaja, a danas je vode njegova kći Snježana i unuk Ivan Ožetski. Nedaleko od rodne kuće zamislio je Stjepan sebi i obitelji mirnu oazu, a nakon deset godina ta je oaza mira postala ozbiljan obiteljski posao.

Nekadašnja obiteljska kućica uz ribnjak danas je nadaleko poznat restoran "Moslavačka priča", a uz njega su i četiri tradicijske kuće s ukupno 33 ležaja.

– Kuće su dovezene. Svaka daska skinuta je i označena te su ovdje sastavljene. A opremili smo ih namještajem i predmetima koje je djed desetljećima skupljao. Tu je i namještaj iz kuće Slavoljuba Penkale – kazuje nam Ivan Ožetski. Kroz sve kuće provlače se stare fotografije sa svadbene svečanosti Ivanova pradjeda i prabake.

– Oni su doživjeli 70 godina braka pa moja mama uvijek kaže da je "moslavački zrak za bolji brak" – dodaje Ivan.

Tu je tenisko i nogometno igralište, viseća kuglana, pješačke staze i bazen za goste kao i ograđena šuma kroz koju se može šetati i u kojoj je mnoštvo divljači koje uzgajaju.

– Poznati smo po jelima od divljači koju sami uzgajamo, naročito od jelenovine. Specijalitet kuće je jelenovina u umaku sa suhim šljivama u crnom vinu uz knedle kuhane na pari. Tu su i naša kobasica i pašteta od jelenovine – govori Ivan ističući da je sva hrana u restoranu domaća. Iz bogate vinske ponude izdvaja lokalnu vinariju Trdenić, a naročito autohtoni škrlet.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.