Isprobajte

Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan

Foto: shutterstock
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
26.09.2021.
u 07:00
Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.
Pogledaj originalni članak

 Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda, kako prenosi Daily Mail.

- Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:
2 kg crvenog krumpira
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
50 g maslaca
Višenamjenski začin
Sol i papar
1 - 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru

Priprema:

  • Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
  • Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. 
  • Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi. 
  • Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. 
  • Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
  • Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom. Uživajte!

Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način:

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ponovno najezda smrdljivih martina, ali možete ih se riješiti uz pomoć ovih trikova

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

MM
Marljivi mrav
09:00 26.09.2021.

Ne jestivo... to je američki recept ! Sad i australci poludili! Svašta!

GO
goodbadugly
17:08 26.09.2021.

Onaj ko zna ispeći hrskavi krompir, njemu ne treba krompir prokuhavati i onda ga mazati medom. Ili znaš ili neznaš.

DU
Deleted user
16:34 26.09.2021.

Dajte ga najte krumpir z medom. Krumpir pečen pored svinjskog pečenja je zakon.