Na testu

Od deset najboljih čokolaterija čak pet ih je iz francuske metropole

Od deset najboljih čokolaterija čak pet ih je iz francuske metropole
21.03.2011.
u 17:43
Zanimljivo, među najboljima u pripravljanju čokolade nema ni jedne švicarske manufakture
Pogledaj originalni članak

Sve ljubitelje čokolade iznenadit će rezultati testa što ga je proveo New York Times. Naime, u prvih deset čokoladnih manufaktura nema ni jedne iz Švicarske. Prvo mjesto pripalo je L. A. Burdick Handmade Chocolates – tvrtki koja radi organsku čokoladu, a sastojke nabavlja diljem svijeta.

U elitnom društvu našli su se i “slatkoljupci” iz New Yorka – čokolaterija Christopher Norman Chocolates, čije se čokolade “švercaju” u koferima i u Hrvatsku, zatim Romanicos Chocolate s argentinskom tradicijom pripravljanja čokolade, La Maison du Chocolat – francuska manufaktura, Vosges Chocolates koju obožavaju slavni, Richart Paris kompanija sa stogodišnjom tradicijom te Recchiuti Confections iz San Francisca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

KR
krilnik2
18:45 21.03.2011.

Zanimljivo, među najboljima u pripravljanju čokolade nema ni jedne švicarske manufakture /*************************************/ Period manufakture (rucne izrade) davno smo napustli, nalazimo se u industrijskom periodu! Moramo li bas na svakom koraku imitirati engleski jezik - najgluplji na svijetu?

RO
rotten
07:50 22.03.2011.

lol tko zna da li novinar uopće i zna gdje je Belgija i Švica!!!

AG
Agramer198
18:33 21.03.2011.

Nema niti jednog belgijskog prozvođača?? Niti švicarskih?? Ovo baš meni ne dihta, New York Times tj. taj novinar pišu gluposti..