Iako ih možete kupiti u bilo kojoj trgovini ili pekari, krušne mrvice možete napraviti i sami kod kuće - i to vrlo jednostavno. Osim što ćete dobiti super namirnicu koja se može koristiti za razna jela, najčešće pohanje ribe ili mesa, nećete bacati stari kruh koji se više baš i ne može samostalno jesti.
Bonnie Ohara, vlasnica Alchemy Bread Co. i autorica knjige Baking for Beginners rekla je da obožava raditi krušne mrvice jer su "izvrstan način da spriječite bacanje starog kruha", a osim za pohanje voli ih i posipati i na tjesteninu.
Za izradu možete koristiti bilo koju vrstu kruha - s kvascem, od kiselog tijesta, baguette, običan bijeli kruh... Izbor je na vama, ali ne preporučuje kruh koji ima dodatke poput maslina, grožđica, slanine, jer će oni skratiti rok trajanja mrvica i navlačiti vlagu.
Predlažemo da ovaj vikend isprobate odlične pržene krumpiriće koji se lako spravljaju kod kuće!
Uzmite blender i potpuno suhi kruh, narezan na komade, ubacite u njega. Blendajte dok ne dobijete skroz sitnu teksturu, začinite po želji i pohranite u hermetički zatvorenu posudu - u smočnicu ili kuhinjski element. Tako mogu stajati do tjedan dana, a u hladnjaku i po mjesec dana. Također ih možete zamrznuti do šest mjeseci.
Ako nemate blender, mrvice napravite uz pomoć ribeža. Kruh će za ovu metodu morati biti jako osušen i biti u kriškama ili velikim komadima jer će se mekani ili mali komadi kruha teško provući kroz rupice ribeža. Druga je mogućnost da komadiće sušenog kruha stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem, istisnete zrak, zatvorite je i izmrvite valjkom, prenosi Insider.
Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost