njam

Odličan trik koji ćete obožavati kada pečete pile u pećnici

Foto: Shutterstock
Odličan trik koji ćete obožavati kada pečete pile u pećnici
05.04.2017.
u 09:08
Ako niste ljubitelj pečenih pilećih prsa, birajte batke i zabatke. Svakako ih pecite s kožom kako bi meso bilo što sočnije.
Pogledaj originalni članak

Bijelo meso često je suho i mnogima nije najomiljeniji izbor. 

Ipak, ako znate kako pripremiti piletinu, meso će zadržati svoju sočnost. 

Ako niste ljubitelj pečenih pilećih prsa, birajte batke i zabatke. Svakako ih pecite s kožom kako bi meso bilo što sočnije. 

Pripremite marinadu kojom ćete premazati meso za sočan, ukusan i hrskav doživljaj. 

Sastojci:

– Pileći batak (komada po želji) 

– Pola šalice meda

– Malo vode

– Žličica mljevene crvene paprike

– Dvije jušne žlice jabučnog octa

– Jedna i pol žličica soli

– Jedna žličica crnog papra

Priprema:

Zagrijte pećnicu, pomiješajte sastojke i stavite u pećnicu dok se smjesa ne ugrije, odnosno, pojave se mjehurići na površini. Izvadite i ostavite sa strane. Meso posolite i popaprite i stavite na lim ili papir za pečenje. Namažite meso s pripremljenom marinadom. Pecite meso oko pola sata, a zatim ponovno premažite. Ostavite da se peče još 10-ak minuta dok meso ne bude pečeno do kraja, a kada je spremno za serviranje, premažite još jednom marinadom prije posluživanja. 

>>Evo zašto ne biste smjeli ostaviti piletinu da se odmrzava na sobnoj temperaturi

>>Jeste li primijetili bijele linije na piletini? Evo što one znače...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

TR
Trnjanec
09:36 05.04.2017.

40 minuta pečenja pileta? Kakvog pileta, nekog malog od pola kile? Gospođo Draškić, jeste li Vi ikada pekli pile? Pokušajte. Samo ne s četrdeset minuta pečenja.

AO
ante.oreskovic75
10:52 05.04.2017.

Volim gluposti,moram pretplatili večernji.Zaista kvalitetne novine!