Prženi krumpirići odlični su za brzinski prilog ručku, a odgovaraju uz gotovo svako jelo. Međutim, postoji jedan problem - brzo postaju bezukusni i gnjecavi. Nakon samo jednog dana izgube svoju poznatu hrskavost i okus. Iako podgrijavanje ostataka hrane pomaže u rješavanju tih problema, važno je znati kako pravilno podgrijati krumpiriće, prenosi FoodHacks.
Nikad ne koristite mikrovalnu pećnicu
Zbog neujednačenosti topline većine mikrovalnih pećnica, podgrijani krumpirići postat će gnjecavi. Također, ulje u kojem su se pekli tijekom podgrijavanja u mikrovalnoj pećnici ostavi užegao okus.
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:
Koristite štednjak
Ispostavilo se da je najbolji način za podgrijavanje krumpirića podgrijavanje na štednjaku. Uzmite veliku tavu, a zatim ih stavite na umjerenu vatru. Miješajte cijelo vrijeme, a kada tava postane jako, jako vruća možete ih maknuti s vatre. Budući da su krumpirići već pečeni u ulju, ne morate dodati ulje za ponovno podgrijavanje. Oni će sami ispustiti višak koji se skupio u njima.
Pazite također i na to da se krumpirići ne dodiruju - hrana se na taj način pari, umjesto da se prži i ne može se postići hrskavost.
Jednom kada su gotovi, ocijedite višak masnoće i ulja u papirnati ručnik te dodajte prstohvat soli i papra.
Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma:
Ostatak prženih krumpira se baca i točka. Nemojte trovati ovaj napaćeni narod.