prijateljski nastrojeni

Odlično se slažu: Veterinar otkrio pet pasmina pasa idealnih za one koji imaju djecu

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
23.10.2024.
u 10:25
Pogledaj originalni članak

Ako imate djecu, velika je vjerojatnost da su vas barem jednom zamolili da im nabavite psa. Iako se takva odluka može činiti zahtjevnom, postoje određene pasmine koje se posebno dobro uklapaju u obitelji. Amir Anwary, veterinar poznat na TikToku pod imenom @amirthevet, nedavno je podijelio svoje stručno mišljenje o pasminama koje su idealne za obiteljski dom. Prema njemu, neki psi su izvrsni jer su prilagodljivi, imaju izvanredan temperament i pokazuju veliku strpljivost.

Međutim, Amir ističe da je važno procijeniti svakog psa pojedinačno, budući da svaki ljubimac ima svoj karakter. Prije nego što donesete konačnu odluku, savjetuje da provjerite odgovara li specifični pas vašem načinu života i obitelji. Unatoč tome, postoje određene pasmine koje se redovito ističu kao odličan izbor za obitelji. U nedavnom videu, Amir je podijelio svojih pet najboljih.

5. Irski seter: Na petom mjestu je irski seter, prepoznatljiv po svojoj eleganciji, brzini i prekrasnom crvenom krznu. Ova živahna pasmina je poznata po svom veselom karakteru i često se dobro slaže s djecom, posebice kada je riječ o igri s lopticama.

4. Bokser: Na četvrtom mjestu je bokser, pas koji se ističe svojom vedrinom i razigranošću. Ova pasmina je strpljiva i zaštitnički nastrojena, zbog čega su izvrsni čuvari obitelji i prijatelji djece.

3. Bigl: Na trećem mjestu nalaze se biglovi. Poznati po svojoj prijateljskoj i veseloj naravi, biglovi su idealni ljubimci koji unose puno radosti u svaku obitelj.

2. Labrador: Na drugom mjestu je labrador, pas koji je poznat po svojoj razigranosti i energičnosti. Labradori su sjajni s djecom, a njihova beskrajna energija ih čini savršenim za obitelji s malom djecom.

1. Zlatni retriver: Na vrhu liste najboljih obiteljskih pasa našao se zlatni retriver. Ova pasmina je poznata po svojoj nježnoj naravi i lakoći dresure. Zlatni retriveri su smireni, tihi i nevjerojatno odani, što ih čini idealnim ljubimcima za mirne obiteljske domove.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.