Poznat je po svojim kreativnim jelima koja su uvijek zanimljiv i nekonvencionalan spoj tradicije i
moderne gastronomije. Svi zaljubljenici u kuhinju otoka Paga, ali i oni znatiželjnici koji su uvijek spremni na eksperimentiranje i enogastro avanture, moći će 20. i 21. veljače (četvrtak i petak) u restoranu Vinodol kušati remek djela s potpisom Zdravka Tomšića.
Večera će se sastojati od sedam vrlo promišljenih sljedova koji će svakog putnika namjernika
odvesti na putovanje po još neotkrivenim ljepotama otoka Paga.
Degustacijski menu:
• File škombra (male skušice) na saur (odnosno mariniran) s lunskim maslinovim uljem
• Terina od paške janjetine i kelja s kremom od poriluka
• File hame (bijela riba lat. Argyorosomus regius) na brodet sa suhim štokljem (tj. hobotnicom) i bijelom palentom
• Janjeća jetrica sotirana s kiselim lučicama i suhim smokvama
• Ražnjić od jadranske lignje na toploj salati od komorača
• Rolada od paške janjetine s pečenim maslinama i mišancom
• Kolač od skute i badema s medom od kadulje
Cijena večere od 7 sljedova iznosit će 295,00 kuna.
Kako bi doživljaj otoka Paga bio potpun, svako od šest sljedova jela enologinja Josipa Andrijanić sljubit će uz vina Boškinac, točnije Gegić, „Momu ocu“ – macerirano vino iz 2012. (kupaža gegića, debita, chardonnaya i sauvignona) - pretpremijera, Grand Cuvee, Rožolj – premijera vina na kontinentalnom dijelu Hrvatske (sorta syrah), Boškinac te Boškinac prošek. Promotivna cijena čaše Boškinac vina (1 dcl) iznosit će 20,00 kuna uz konzumaciju jelovnika od 7 sljedova. Boris Šuljić iz Boškinca će također biti prisutan u restoranu za vrijeme predstavljanja vina i jela s otoka Paga. „Zdravkovo viđenje Paga kroz Boškinac“ idealna je prilika enogastro putovanje koje neće
nikoga ostaviti ravnodušnim.