GASTROPRILIKA ZA GURMANE

Okusi i mirisi Paga u zagrebačkom Vinodolu

Foto: PR FOTO
boškinac
Zdravko Tomšić
18.02.2014.
u 13:38
Chef Zdravko Tomšić donosi u zagrebački restoran Vinodol okuse i mirise otoka Paga sljubljene uz Boškinac vina. Restoran Vinodol treću godinu za redom ugošćuje samozatajnog chefa Zdravka Tomšića iz popularnog kvarnerskog restorana Draga di Lovrana te novootvorene „Male ribe“.
Pogledaj originalni članak

Poznat je po svojim kreativnim jelima koja su uvijek zanimljiv i nekonvencionalan spoj tradicije i 
moderne gastronomije. Svi zaljubljenici u kuhinju otoka Paga, ali i oni znatiželjnici koji su uvijek spremni na eksperimentiranje i enogastro avanture, moći će 20. i 21. veljače (četvrtak i petak) u restoranu Vinodol kušati remek djela s potpisom Zdravka Tomšića. 
Večera će se sastojati od sedam vrlo promišljenih sljedova koji će svakog putnika namjernika 
odvesti na putovanje po još neotkrivenim ljepotama otoka Paga.


Degustacijski menu:

• File škombra (male skušice) na saur (odnosno mariniran) s lunskim maslinovim uljem 
• Terina od paške janjetine i kelja s kremom od poriluka 
• File hame (bijela riba lat. Argyorosomus regius) na brodet sa suhim štokljem (tj. hobotnicom) i bijelom palentom
• Janjeća jetrica sotirana s kiselim lučicama i suhim smokvama
• Ražnjić od jadranske lignje na toploj salati od komorača 
• Rolada od paške janjetine s pečenim maslinama i mišancom
• Kolač od skute i badema s medom od kadulje
Cijena večere od 7 sljedova iznosit će 295,00 kuna.
Kako bi doživljaj otoka Paga bio potpun, svako od šest sljedova jela enologinja Josipa Andrijanić sljubit će uz vina Boškinac, točnije Gegić, „Momu ocu“ – macerirano vino iz 2012. (kupaža gegića, debita, chardonnaya i sauvignona) - pretpremijera, Grand Cuvee, Rožolj – premijera vina na kontinentalnom dijelu Hrvatske (sorta syrah), Boškinac te Boškinac prošek. Promotivna cijena čaše Boškinac vina (1 dcl) iznosit će 20,00 kuna uz konzumaciju jelovnika od 7 sljedova. Boris Šuljić iz Boškinca će također biti prisutan u restoranu za vrijeme predstavljanja vina i jela s otoka Paga. „Zdravkovo viđenje Paga kroz Boškinac“ idealna je prilika enogastro putovanje koje neće 
nikoga ostaviti ravnodušnim. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.