recepti vrhunskih kuharica

One su majstorice koje su osvojile (muški) svijet kulinarstva

Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Zoran Grizelj
Lidija Kralj
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Mira Zrnić
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
Marija Lulić
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
Marija Lulić
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
Marija Lulić
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
Marija Lulić
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
Marija Lulić
Foto: Ivana Ivanović/PIXELL
Marija Lulić
Foto: Privatni album
Tea Mamut
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Ana Grgić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Ivana Vukmanić
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
Ljiljana Bilokapić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Grozdana Bohorc
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Slađana Herman
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Nikolina Lončar
13.04.2014.
u 12:13
Od Slavonije i Baranje do Istre i juga Dalmacije slijede globalni trend: kreacijama kojima ne mogu odoljeti ni najzahtjevnija nepca preuzimaju gastronomski tron
Pogledaj originalni članak

Na gastronomskom tronu postaje tijesno.

Muškim chefovima u kuhinjama stiže ženska konkurencija. Iako u prestižnim svjetskim restoranima konačnu odluku o tome što će se naći na tanjurima i dalje donose chefovi, sve je više onih u kojima glavnu riječ imaju chefice, a za globalnim trendom ne zaostaje ni Hrvatska.

Pruženu priliku kulinarske majstorice ne propuštaju, nego prihvaćaju izazove, i to od Baranje preko Međimurja i Zagorja do Istre i Dalmacije. U restoranskim kuhinjama znaju provesti i više od 12 sati na dan. Rade pod stresom, a recept za uspjeh, složne su, mogu sažeti u jednu riječ – ljubav. I to prema hrani, namirnicama i ljudima.

Takav motiv i predanost poslu doveli su ih do šefovskih pozicija, a iako moraju biti “čvrste ruke”, kažu da uspjeha ne bi bilo bez kolega kojima vjeruju i koji im svakodnevno pomažu u pripremi hrane. Sve se okreću svome kraju i autohtonim namirnicama te iz njih crpe najbolje, a u takvoj atmosferi “rađaju” se gastronomske fantazije koje neće iznevjeriti ni najzahtjevnije nepce. Neke od svojih omiljenih recepata podijelile su s čitateljima Večernjaka.

>>Ovo su recepti najboljih kuharica Hrvatske. Zasučite rukave i poližite prste!

>>'Tek sam dotaknuo prag trona na kojem su najbolji chefovi svijeta!'

>>Prvo jelo skuhao sam sa šest godina i tako naljutio mamu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.