Ni jedno ljeto ne može proći bez uživanja u bezbrojnim kuglicama sladoleda, a sada postoji i način da se pomoću tekućeg dušika dođe do omiljenog osvježenja, piše Washington Post.
U mljekari The Nicecream Factory u američkom Arlingtonu objasnili su da u spravljanju svog sladoleda prvo u mikser stave osnovne sastojke – mlijeko, vrhnje i šećer, zajedno sa svježim sastojkom po izboru. To mogu biti banane ili neki drugi svježi i fini sastojak koji volite.
Sljedeći korak u spravljanju ovog sladoleda već skreće u područje futurizma. U mikser se stavlja tekući dušik koji za samo 60 sekundi smrzne sladoled. Brzo kao što je i stavljen u posudu, tekući dušik i ispari iz nje, a vi ste za samo minutu dobili slasnu ljetnu poslasticu.
>>Pažljivo skidajte! Sada postoji i sladoled sa Severininim imenom
>>Znate li kako se radi sladoled? Evo zbog čega je tako kremast
Pa to nije nis novo, to sam vidjao na faksu vec godinama prije