Diva

Ova je pita savršena slastica i uz popodnevnu kavu ili čaj

Foto: Danijel Berković/PIXSELL
Ova je pita savršena slastica i uz popodnevnu kavu ili čaj
25.02.2014.
u 16:40
Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

prvo tijesto: 1 jaje, 100 g šećera, 100 g maslaca, 60 g mljevenih poprženih lješnjaka, 100 g Oštrog brašna Podravka, 1 žličica Praška za pecivo Dolcela

drugo tijesto: 4 jaja, 100 g šećera, 150 g maslaca, 100 g čokolade, 1 Vanilin šećer Dolcela, 1 žlica Oštrog brašna Podravka glazura: 50 g maslaca, 200 g čokolade

Priprema:

prvo tijesto: Jaje i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte omekšali maslac, mljevene lješnjake, brašno i izmiješajte. Lim (20x30 cm) premažite maslacem, pospite brašnom pa u njega rasporedite tijesto. Pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

drugo tijesto: Žumanjke sa šećerom pjenasto izmiješajte, dodajte omekšali maslac, otopljenu čokoladu, brašno i izmiješajte. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i umiješajte u tijesto.

Na prvo tijesto stavite drugu smjesu. Pećnicu smanjite na 150 °C i pecite 50 minuta.

Glazura:

Maslac i čokoladu otopite na pari (po želji može biti i mliječna čokolada). Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača. Ohlađeni kolač narežite i poslužite kao desert nakon obroka ili uz neki napitak.

>>Slatko pečeni losos sa zelenim lilmunom i peršinom

>>S jagodama baš ništa ne može krenuti krivo

Foto: Danijel Berković/PIXSELL

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.