Bezbolno, a funkcionalno

Ove navike stalno stvaraju nered i opako živciraju. Evo kako ih se riješiti!

Foto: Marko Prpić/PXSELL
Ove navike stalno stvaraju nered i opako živciraju. Evo kako ih se riješiti!
11.03.2014.
u 12:00
Pogledaj originalni članak

Ako ste tip koji smatra da je ulaganje u organizaciju prostora čisto gubljenje vremena, ovo će vas razuvjeriti.

Ljudi koji vole organiziranost znaju da im je za održavanje doma urednim i čistim potrebno znatno manje vremena nego onima koji nisu toliko organizirani pa stvari samo prebacuju s jedne strane na drugu. A netko to u konačnici mora i pospremiti.

Potrebno je samo promijeniti te "neuredne" navike i ove jednostavne savjete ugraditi u svoju svakodnevnu rutinu.

Jolie Kerr, autorica knjige "Moj dečko Barfed u mojoj torbi ... i sve ono što ne možete pitati Marthu" (Penguin, 2014) za Huffington Post otkrila je kako jednostavno promijeniti svoje neuredne navike. Iako se one ne mogu odmah promijeniti, ovi savjeti odličan su početak. Krenimo...

1. Ne pospremate krevet

Odmah nakon ustajanja zategnite plahte i pospremite krevet. Nemojte ostavljati to za navečer. Soba će izgledati uredno cijeli dan, a neće vam uzeti mnogo vremena.

Foto: Željko Hladika/Pixsell

(Foto: Željko Hladika/PIXSELL)

2. Prljavu odjeću bacate na pod

Nemojte odjeću stavljati u neke vreće za rublje ili na pod. Kupite košaru i odjeću stavljajte unutra. Odjeću perite po potrebi da se ne nakuplja izvan košare.

3. Taložite novine i časopise na stoliću

Ako ste ljubitelj časopisa i imate ih poprilično, neka budu uredno složeni. Bacite one koji vam zaista ne trebaju i redovno brišite prašinu s njih.

Foto: Thinkstock

4. Rijetko brišete prašinu

Brišite prašinu svaki dan. Bit će vam potrebno samo pet minuta, tvrdi Kerr, ako to radite svakodnevno.

5. Usisavanje ostavljate za vikend- čišćenje

Usisavajte nakon brisanja prašine. Brzinsko usisavanje možete obaviti svaki dan i za to će vam trebati nekoliko minuta, a vaš boravišni prostor će biti čist i uredan.

6. Ostavljate komadiće hrane u sudoperu

Nakon svakog pranja suđa u sudoperu, odmah ga obrišite. Ne ostavljajte za kasnije. Tako ćete odmah ukloniti sve ostatke hrane koji mogu stvoriti neke neugodne mirise. Isto vrijedi i za umivaonik nakon što obavite jutarnju ili večernju higijenu. Odmah ga isperite i prebrišite. Tako će stalno biti čist i uredan.

7. Dlake u kupaoni

Dlake u kupaoni riješite usisivačem. Možete kupiti mali, ručni usisivač za kupaonu, predlaže Kerr. Nakon češljanja ili kada vidite da je potrebno, uzmite usisivač u ruke i riješite se ružnih dlaka s poda.

>>Treba vam više mjesta? Ovo su savjeti kako uštedjeti prostor u domu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.