Jednostavno, a drugačije

Ovo je 5 zanimljivih stvari koje možete napraviti s jajima

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
jaja
Foto: Thinkstock
jaje srce
Foto: Youtube
Jaja
Foto: ebay
jaja
Foto: Amazon
Jaja
Foto: Youtube
Jaja
Foto: Youtube
Jaja
Foto: Youtube
Jaja
17.04.2014.
u 08:50
Da vam ne bi dosadila priprema na uvijek isti način, vratite se u djetinjstvo i malo "čarobirajte".
Pogledaj originalni članak

Jaja su jako zahvalna ako imate imalo mašte u kuhinji.

Ona su dobar izvor proteina, a jedno jaje prosječne veličine ima oko 80 kalorija. Da vam ne bi dosadila priprema na uvijek isti način, vratite se u djetinjstvo i malo "čarobirajte". Evo nekoliko prijedloga, a na vama je samo da se upustite u "igru".

1. Jaja u obliku srca ili medvjedića

Sigurno ste vidjeli u prodaji tavu u bliku srca za pečenje jaja. No, možete i bez nje postaviti svoje srce najdražima na stol. Jednostavno upotrijebite modlicu za oblikovanje kolača, stavite je u tavu koju ste prethodno malo namastili, i u nju razbijte jaje. Jaje će se ispeći unutar okvirića i vaše srce od jaja, medvjedić, cvjet ili nešto drugo je spremno za serviranje.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

2. Obojite cijelo jaje za kanape

Ako priređujete zabavu ili samo želite razveseliti ukućane ili posebne goste, poslužite im nešto drukčije.

Skuhajte jaja, a zatim ih oljuštite i vruće stavite u boju za jaja. Bjelanjak i žumanjak će brzo "popiti" boju. Razrežite ih na pola uzdužno, stavite malo majoneze ili namaza od tune pomoću nastavka za dekoraciju torte, posložite na tanjur i poslužite uz tost.

Ako imate vremena, pripremite više boja i obojajte svako jaje u svoju boju.

Foto: screenshot/youtube

Foto. Screenshot/Youtube

3. Ispecite jaja u aparatu za vafle

Umjesto na tavi jaje ispecite na pekaču za vafle. Naravno, nemojte zatvarati poklopac već ostavite podignut dok se jaje ne ispeče.

Dobit ćete sasvim nešto drukčije, mrežicu od bjelanjka koju možete svakako aranžirati, najbolje uz komadić popržene slanine i tostoranog kruha.

Foto: Youtube

Youtube

4. Jaje u luku

Jaje, osim u modlici za kolače, možete ispeći u u paprici. Najbolje bi bilo da uzmete crvenu, žutu i zelenu i prerežete je tako da dobijete zatvorene kolutove u kojima ćete ispeći jaje. Crveni, zeleni i žuti "okviri" dat će poseban, šareni izgled jajima, a djeca će ih obožavati.

Foto: Youtube

Youtube

5. Jaja u mesnim okruglicama

Nije ništa novo da jaja stavljamo u mesnu štrucu, ali jeste li probali tako napraviti okruglice? Napravite smjesu od mljevenog mesa kao za mesnu štrucu i njome obložite prethodno tvrdo kuhano jaje. Umjesto pečenja u pećnici, ove okruglice pržite u dubokom ulju.

Foto: Youtube

Youtube

>>Jaja Benedikt tako su jednostavna, a tako posebna da su ušla u kulinarsku povijest

>>Ovo su jela koja će vas odvesti na neka bliža, ali i daljnja putovanja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:29 17.04.2014.

Najzanimljivija zabava sa jajima je gađanje ljudi na ulici. Fino otvoriš prozor, baciš i hitro zatvoriš.