kao sa razglednice

Ovo je najljepša plaža na Jadranu: Hrvatski biser osvojio mnoge svjetske liste i uvjerljivo odnio titulu

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Kamen Brela i plaža Punta Rata
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Kamen Brela i plaža Punta Rata
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Kamen Brela i plaža Punta Rata
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Kamen Brela i plaža Punta Rata
09.07.2024.
u 10:30
Pogledaj originalni članak

Plaža Punta Rata u Brelima postala je međunarodno prepoznata destinacija zahvaljujući svojoj izuzetnoj ljepoti i očuvanoj prirodi. Prema ocjeni Forbesa iz srpnja 2004. godine, Punta Rata je zasluženo svrstana među 10 najljepših plaža na svijetu. Desetljeće kasnije, Huffington Post ju je proglasio destinacijom iz snova, a 2015. godine European Best Destination ju je izdvojio kao jednu od najljepših plaža u Europi. 

Najnovije priznanje stiglo je ove godine kada je Punta Rata, prema stručnjacima iz Lonely Planeta, uvrštena među 20 najljepših plaža svijeta za 2024. godinu. Ova dalmatinska plaža, često viđena na razglednicama iz Hrvatske, prepoznatljiva je po svojoj impresivnoj stijeni iz koje rastu borovi, stvarajući očaravajući prizor tik ispred obale. Plaža je prekrivena sitnim šljunkom i okružena je rtom obraslim gustom borovom šumom, što joj daje poseban, mističan izgled.

Kristalno čista, tirkizna voda Jadranskog mora, koja je zaštitni znak Punta Rate, brzo je privukla pažnju kako lokalnog stanovništva, tako i turista iz cijelog svijeta. Prirodni hlad koji stvaraju mirisni borovi čini ovu plažu idealnom za opuštanje tijekom najtoplijih dijelova dana. Uz prosječnu temperaturu vode koja se od travnja do listopada održava iznad 20 Celzijevih stupnjeva, Punta Rata omogućuje posjetiteljima dugotrajno uživanje u kupanju i vodenim sportovima.

Na ovoj prelijepoj plaži možete susresti raznovrsne posjetitelje, od ljubitelja prirode koji dolaze na opuštanje do avanturista u kajacima i entuzijasta veslanja na dasci. Vožnja oko rta u kajaku ili na dasci pruža nezaboravno iskustvo, omogućujući posjetiteljima da u potpunosti dožive čarobnu ljepotu ovog zaštićenog područja. Punta Rata je, bez sumnje, raj na zemlji koji pruža nezaboravan bijeg od svakodnevnog života.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.