ups

Ovo je najveća greška koju žene rade tijekom mjesečnice

Foto: Thinkstock
Menstruacija, ulošci, tamponi
Foto: Thinkstock
Menstruacija, ulošci, tamponi
Foto: Thinkstock
Menstruacija, ulošci, tamponi
Foto: Thinkstock
Menstruacija, ulošci, tamponi
Foto: Thinkstock
Menstruacija, ulošci, tamponi
07.03.2018.
u 08:12
Osim tuširanja, higijena tijekom menstrualnog krvarenja znači redovno mijenjanje menstrualnih uložaka ili tampona.
Pogledaj originalni članak

Tijekom menstrualnog ciklusa posebno je bitno održavati higijenu intimnih dijelova tijela kako bi se spriječilo nastanak infekcije, bakterijske ili gljivične. 

Osim tuširanja, higijena tijekom menstrualnog krvarenja znači redovno mijenjanje menstrualnih uložaka ili tampona. Stručnjaci tvrde kako postoji razlika i ne biste trebali jednako dugo držati tampone u usporedbi s ulošcima, odnosno, uložak je potrebno promijeniti najmanje jednom u četiri sata, a tampon svaka dva sata. Upravo ta "neredovitost" jedna je od najčešćih grešaka koje rade žene. Ostavljanje uložaka ili tampona predugo može zbog upijene krvi koja je zadržana, lako stvoriti infekcije i zdravstvene probleme. Ženama koje tampone drže u rodnici predugo prijeti toksični šok. 

Stručnjaci savjetuju ženama, da bez obzira na to što vam je krvarenje slabije, ne oklijevajte s mijenjanjem uložaka ili tampona u preporučenom vremenu jer bez obzira na količinu krvi, u kombinaciji s bakterijama može izazavati zdravstvene tegobe. Također, nemojte kombinirati u isto vrijeme tampone i uloške jer i to, tvrde, može izazvati toksični šok.  Zbog takve kombinacije žene često dulje ne mijenjaju spomenute higijenske proizvode. 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SZ
stela_zg
09:41 07.03.2018.

Najveća greška je uporaba tampona koji su proizvedeni od konvencionalno uzgojeng pamuka koji je redovito tretiran izuzetno kancerogenim i štetnim glifosatom. Sav taj glifosat se bez ikakvih problema apsorbira kroz sluznicu.