tko bi rekao

Ovo je razlog zašto nikada ne biste trebali držati sirove krumpire u hladnjaku

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Ovo je razlog zašto nikada ne biste trebali držati sirove krumpire u hladnjaku
22.03.2016.
u 07:00
Svježi krumpir ne biste trebali pohraniti u hladnjaku ako želite da duže ostane svjež i upotrebljiv za neki obrok idućih dana.
Pogledaj originalni članak

Ako ga ne konzumirate isti dan, vjerojatno ćete povrće spremiti u hladnjak kako bi se što duže održalo svježim. I to je bazično vrlo dobra ideja. 

Ipak, kada je riječ o krumpiru, tu se stvari mijenjaju.

Svježi krumpir ne biste trebali pohraniti u hladnjaku ako želite da duže ostane svjež i upotrebljiv za neki obrok idućih dana. 

Niža temperatura promijenit će okus krumpira. Hladnoća će uzrokovati da se škrob iz krumpira brže pretvori u šećer, a pri kuhanju to može dovesti i do nekih štetnih kemijskih reakcija koje mogu ugroziti vaše zdravlje, upozorava Food Standards Agency

Pri kuhanju ili prženju krumpira, ovi šećeri će se kombinirati s asparaginskom kiselinom iz krumpira pri čemu nastaje štetni akrilamid.

Ovo nije razlog da prestanete jesti krumpir, samo ga je dovoljno pažljivo čuvati, na sobnoj temperaturi i na mračnom mjestu. 

>>Upitne kvalitete je svaki sedmi med na tržištu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.