ljetni recept

Ovo lagano i neobično, a zdravo jelo idealno je za ljetne dane

Foto: Shutterstock
Ovo lagano i neobično, a zdravo jelo idealno je za ljetne dane
15.07.2014.
u 09:18
Pureća prsa s cimetom? Zvuči neobično, ali vjerujte, vrijedi (po)kušati
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:

  • 800 g purećih prsa
  • 2 češnjaka
  • 40 ml šampanjca
  • 4-5 mrkvi
  • sol, papar
  • 4 žličice cimeta
  • malo jogurta

PRIPREMA:

1. Meso špikati mrkvom.

2. Češnjak se protisne, doda se malo soli i cimeta i nožem se dobro razradi da bi se dobila pasta. Jogurt i cimet dodaju se zapravo zbog teksture jer ćemo pastom premazati meso.

3. Pastom dobro obložiti meso, popapriti i uvaljati u brašno

4. Meso staviti u suhu, zagrijanu tavu na sekundu, dvije i okretati da se stvori korica sa svih strana.

5. Dodati šampanjac i kuhati na laganoj vatri 40-ak minuta. Provjeriti je li gotovo tako što ćemo vilicom provjeriti izlazi li tekućina iz mesa. Kada više ne izlazi, tada je gotovo. Meso treba biti samo malo uronjeno, oko 1/3, a svako malo treba provjeravati da se ne uhvati za dno i lagano okretati na sve strane. Lonac treba cijelo vrijeme biti poklopljen, a vodu doliti kada je dio tekućine ishlapio, ali samo toliko da se održava uvijek ista razina.

6. Izvaditi meso i kada se malo ohladi, izrezati ga na ploške.

7. Umak još malo prokuhati da se dobije željena gustoća, staviti u posudicu i poslužiti uz meso.

Ovo je lagano i veoma zdravo jelo, idealno za ljetne dane.  Pomalo je neobično, i možda se neki boje ući u ovaj „projekt“, ali vjerujte, vrijedi (po)kušati...

>>Top 10 brzih i laganih ljetnih obroka od sezonskih namirnica

>>Ručak za 50 kuna: Vegetarijanski zalogaj od jaja i avokada

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.