predivne!

Ovo ljeto idete u Dubrovnik? Ovih 5 plaža morate posjetiti!

Foto: shutterstock
Foto: Veliki Žali/Facebook
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Plaža Divna jedna je od najljepših na Pelješcu
Foto: shutterstock
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Turistička patrola u Viganju na Pelješcu
Foto: shutterstock
10.07.2024.
u 11:30
Pogledaj originalni članak

Južna Dalmacija preplavljena je prirodnim ljepotama i azurnim morem. Tijekom ljeta mnogi turisti, ali i Hrvati, posjećuju Dubrovnik i uživaju u njegovi ljepotama. No, dolaze i zbog kupanja i uživanja na suncu - pogotovo kada su vrućine kao ovih dana. A, ako ne znate na koju plažu otići, evo 5 najboljih plaža u dubrovačkoj regiji – daleko od grada, piše Total Croatia News. 

Veliki Žali: Ova prekrasna prirodna uvala, koja se smatra jednom od najboljih plaža u dubrovačkoj regiji, dobila je ime po velikom bijelom šljunku koji čini plažu (Veliki šljunak). Plaža se nalazi neposredno uz Jadransku magistralu, svega 30 minuta vožnje od Dubrovnika u smjeru Splita. Na raspolaganju je parking, sanitarni čvor te bar i restoran koji u hladu poslužuje hladna pića i domaću hranu. Suncobrani i ležaljke su lako dostupni po razumnoj cijeni. Okrenut je direktno prema otoku Šipanu, a u daljini vidi se idilična luka Lopuda.

Divna: Nije teško shvatiti kako je ova prekrasna plaža zaslužila svoje ime, a jedna je i od najboljih u dubrovačkoj regiji. Smještena na sjevernim obalama poznatog vinogorja Pelješca, Divna je udaljena samo nekoliko kilometara od Gornje Vrućice. Mala i obično vrlo mirna, Divna je dom za samo nekoliko tradicionalnih kuća duž zaljeva. Ovo je mjesto na koje trebate otići ako želite pobjeći od dubrovačke gužve, ali imajte na umu da nema trgovina, a jedini hlad pruža drveće, pa se pripremite i ponesite suncobran kako biste ostali zaštićeni od surove sunčeve svjetlosti.

Prapratno: Još jedan dragulj poluotoka Pelješca je plaža Prapratno, smještena otprilike tri km od drevnog grada Stona. Prapratno je okrenuta prema jugu i neuobičajeno za Hrvatsku (što više za ovu regiju) ima pješčanu plažu. Ovo je izvrsna alternativa za ljude koji nisu ljubitelji kamenja i kamenčića i nudi ugodniji način ulaska i izlaska iz mora. Plaža se smatra jednom od najslikovitijih u Hrvatskoj i ne privlači toliko posjetitelja koliko biste očekivali. Plaža je okružena prirodnom faunom, a izdašnu hladovinu nude borovi.

Viganj: Viganj je raj za ljubitelje vodenih sportova, ova šljunčana plaža nalazi se na poluotoku Pelješcu i nudi mnoštvo aktivnosti za one koji traže više od kupanja. Zbog svog geografskog položaja, povoljnih vjetrova čini ga savršenim mjestom za jedrenje na dasci, parasailing, jedrenje i druge sportove na vodi, koji su svi dostupni.

Plaža Trstenik: Plaža Trstenik jedna je od najboljih plaža u dubrovačkoj regiji – reći će vam čak i mještani. Nalazi se u samom srcu Trsteničkog zaljeva i naselja. Plaža se proteže prilično daleko i prilično je široka za hrvatske pojmove. More je kristalno čisto i predivne plave boje. Sa svoje povoljne lokacije pruža se prekrasan pogled na kanal, a ova jedinstvena plaža je zbog svog položaja znatno duže izložena izravnom suncu. Duž zaljeva nižu se kafići, a u blizini se nalazi trgovina mješovitom robom. Ova plaža ima pristup za dječja/invalidska kolica i nema stepenica.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.