ups, krivo!

[VIDEO] Ovo su 3 najčešće pogreške koje radimo u kupaonici

Foto: Thinkstock
[VIDEO] Ovo su 3 najčešće pogreške koje radimo u kupaonici
19.03.2014.
u 15:01
Vrlo je bitno četkati zube najmanje dvije minute i to s vanjske i unutarnje strane, odnosno po 30 sekundi svaku četvrtinu usta
Pogledaj originalni članak

Svatko od nas ima svoju rutinu. Ali neke higijenske navike moramo svi poštovati za dobrobit svog zdravlja. Iako nešto radimo u najboljoj namjeri, ponekad možemo sebi napraviti više štete nego koristi. Na portalu Today objavljeno je koje su tri greške koje najčešće radimo u kupaonici i kako ih ispraviti.

1. Četkanje zubi

Više od trećine ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju portala Today.com izjasnilo se da četkaju svoje zube oko jedne minute. Vrlo je bitno četkati zube najmanje dvije minute i to s vanjske i unutarnje strane, odnosno po 30 sekundi svaku četvrtinu usta – objasnio je njujorški stomatolog Matt Lauer. Zube treba četkati kružnim potezima kako bi se obuhvatila sva površina zuba.

2. Čišćenje koncem

Mnogi zaboravljaju svoje zube očistiti i zubnim koncem. Ta je navika vrlo bitna jer zubni konac uklanja nakupine iz uskih prostora između zuba do kojih ne možemo doprijeti četkicom. Za pravilno čišćenje zuba koncem potrebno je pokušati napraviti potez u obliku slova C.

3. Čišćenje ušiju

Sigurno čistite uši štapićima za uši. Nemojte. Postoji opasnost da nakupljeni cerumen (vosak) ugurate još dublje u ušni kanal, a možete se i ozlijediti, kaže liječnik Roshini Raj.

>>Ovo ne biste smjeli raditi nakon što ste oprali zube!

>>Ovo je 9 zaista nevjerojatnih i jednostavnih poteza koji će sačuvati zdravlje žene

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
21:05 19.03.2014.

E pa da to nije rakao Matt Lauer ne bi mi to znali. Bože što se danas sve zove novinarom.