VJERNI PRIJATELJI

Pazite kako birate: Astrolozi otkrili savršene kućne ljubimce za svaki horoskopski znak

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
01.08.2024.
u 06:00
Istraživanja su pokazala da, svjesno ili ne, biramo kućne ljubimce koji odražavaju naše fizičke karakteristike
Pogledaj originalni članak

Život ljudi od pamtivijeka je povezan sa životinjama. I dok su ih naši preci držali prvenstveno iz praktičnih razloga, za hranu ili kao radnu snagu, danas životinje biramo za kućne ljubimce i dozvoljavamo im da postanu punopravni članovi naših obitelji. Istraživanja su pokazala da, svjesno ili ne, biramo kućne ljubimce koji odražavaju naše fizičke karakteristike i da s vremenom i ljubimci usvajaju neke aspekte osobnosti svojih vlasnika. Astrolozi su pak za NY Post otkrili koji kućni ljubimci najviše odgovarajućem horoskopskom znaku.

OVAN - Vijetnamska svinja

Svinje su vrlo inteligentne. Ako im ne omogućite dovoljno aktivnosti i socijalne interakcije postat će im dosadno te će biti potencijalno destruktivne. Tvrdoglave su i osjetljive, suradnju uvjetuju poticajem, pri čemu posebno pale poslastice. To vrijedi i za Ovna koji će cijeniti sebi sličnog ljubimca.

BIK - Pas

Bikovi očekuju odanost i privrženost od svih u svom životu. Srećom po njih, lojalnost i mentalitet usrećivanja čopora su uspostavljene strategije preživljavanja među psima. Psi od vlasnika očekuju redovne obroke, obožavanje, udoban smještaj i pohvalu za dobro odrađene zadatke, što je u skladu s očekivanjima samih Bikova.

BLIZANCI - Kamen

Blizanci su više poznatiji po oštroj inteligenciji nego po sposobnostima brige za druge. Skloni su zaboravljivosti i povremenim nestancima, pa će biti puno bolje ako se odluče brinuti za neživi predmet nego za neko toplokrvno stvorenje.

RAK - Sukulent

Rakovi teže od svih drugih horoskopskih znakova doživljavaju gubitak pa je za njih najbolje da se brinu o biljci koja ne zahtjeva veliku brigu, a unatoč tome ima velike šanse za preživljavanje. Mnoge vrste sukulenata imaju oštre listove ili bodljikavu vanjštinu koje savršeno odražavaju obrambene strategije ovog horoskopskog znaka.

LAV - Mačka

Lav će poštovati svakoga oko čije pažnje se valja potruditi. I mačke i Lavovi sebe doživljavaju kao polubogove, unatoč dokazima koji govore suprotno. Kad je riječ o pasminama, pahuljaste, dlakave Maine Coon mačke toplog srca idealan su ljubimac i su-vladar za Lava.

DJEVICA - Koza

Poput Djevica, i koze zahtijevaju puno osobnog prostora i jednako su znatiželjne, inteligentne, pomalo i pakosne. Traže društvo i naklonost, a ako su emocionalno ranjene, mogu reagirati agresivno. Djevice, koje mrze biti isključene, mogu se s tim poistovjetiti. Uz to, Djevice su pedantne oko svojih prehrambenih navika, a i koze su izbirljive oko hrane.

VAGA - Papagaj

Vaga će voljeti svoje ljubimce vidjeti u lijepom, pozlaćenom kavezu, što pticu čini idealnim suputnikom i kućnim ljubimcem za ovaj zračni znak. Amazonski papagaji odlično oponašaju, dok su istovremeno Vage društveni stvorovi koji razumiju moć izražavanja, stila i temperamenta.

ŠKORPION - Zmija

Nema horoskopskog znaka koji je više oklevetan od Škorpiona, a isto vrijedi i za zmije u životinjskom svijetu. Za mnoge, i Škorpion i zmija sinonimi su za zlo. Njihove zajedničke točke povezane su sa smrću i ponovnim rađanjem. Kao što zmija odbacuje svoju kožu kako bi živjela, tako Škorpion odbacuje teški oklop onoga što je bio kako bi postao ono što može biti.

STRIJELAC - Konj

Strijelac je povezan s mitom o kentauru, koji je bio pola čovjek, a pola konj. Za Strijelca, posjedovanje konja je kao povratak sebi samome. Osim toga, Strijelci su uvijek spremni za zabavu, a konji spavaju stojeći. Savršen par.

JARAC - Kokoš

Kao glavni zemljani znak, Jarac se koncentrira na opipljivu korist. Stoga je plemenita kokoš koja nosi jaja, jede krpelje, kompostira otpatke i budi ga u zoru, savršen ljubimac za svakog Jarca.

VODENJAK - Tvor

Logika je jednostavna; Vodenjaci su divni čudaci zodijaka, a nema čudnijeg ljubimca od tvora. Poput Vodenjaka, tvorovi su najaktivniji u zoru i sumrak te imaju sklonost skrivati komade beskorisnog smeća, baš kao što Vodenjaci gomilaju nepotrebne sitnice.

RIBE - Zec

Zečji zubi nikada ne prestaju rasti, baš kao što srce Riba nikada ne prestaje nadati se. Osim toga, oboje lako stvaraju veze i gledaju na maženje kao na pravu vrijednost. Zečevi ne grizu, ali mogu ogrebati ako osjećaju da se s njima ne postupka kako bi trebalo. Isto vrijedi i za mnoge Ribe.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.