Mnogi su kupili ili darovali nekome pekač za kruh. Isto tako mnogima je, nakon pečenja jednog ili dva kruha, ostao negdje spremljen i zaboravljen.
Osim što svoj koristim za izradu svježe tjestenine, listova za lazanje, tijesta za pizzu, pekač je odličan kuhinjski aparat za uštedu vremena u sezoni pripremanja zimnice.
Marmeladu ili pekmez od šljiva s vanilijom, jabuka i cimeta ili primjerice kivija, možete jednostavno napraviti upravo u pekaču za kruh.
Ako vaš pekač ima opciju za pripremu marmelada, onda tu opciju možete isprobati i za pripremu ukusne šalše od domaćih rajčica.
Ja sam u svoj ubacila dvije kile na kockice narezane domaće rajčice, prelila maslinovim uljem koje sam aromatizirala češnjakom i bosiljkom, posolila s malo himalajske soli i čekala sat vremena i pet minuta da "pekač odradi svoje".
Za prste polizati! A ne može jednostavnije...
nema do pekmeza iz pekača kruha, palačinki s roštillja te ćevapa iz ekspres lonca, a sve posoljeno himalajskom solju