tako jednostavno

Pekač za kruh vam stoji i skuplja prašinu? Zaboravite na kruh, zbog ovoga ćete ga obožavati

Foto: Thinkstock
Domaći kruh
Foto: Thinkstock
Tjestenina sa šalšom
10.09.2016.
u 14:09
Marmeladu ili pekmez od šljiva s vanilijom, jabuka i cimeta ili primjerice kivija, možete jednostavno napraviti upravo u pekaču za kruh. A vi za to vrijeme obavljate nešto drugo bez straha d
Pogledaj originalni članak

Mnogi su kupili ili darovali nekome pekač za kruh. Isto tako mnogima je, nakon pečenja jednog ili dva kruha, ostao negdje spremljen i zaboravljen. 

Osim što svoj koristim za izradu svježe tjestenine, listova za lazanje, tijesta za pizzu, pekač je odličan kuhinjski aparat za uštedu vremena u sezoni pripremanja zimnice. 

Marmeladu ili pekmez od šljiva s vanilijom, jabuka i cimeta ili primjerice kivija, možete jednostavno napraviti upravo u pekaču za kruh. 

Ako vaš pekač ima opciju za pripremu marmelada, onda tu opciju možete isprobati i za pripremu ukusne šalše od domaćih rajčica. 

Ja sam u svoj ubacila dvije kile na kockice narezane domaće rajčice, prelila maslinovim uljem koje sam aromatizirala češnjakom i bosiljkom, posolila s malo himalajske soli i čekala sat vremena i pet minuta da "pekač odradi svoje". 

Za prste polizati! A ne može jednostavnije...

>>3 slasna recepta s rog-paprikama koje morate pripremiti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

BA
basilije
15:32 10.09.2016.

nema do pekmeza iz pekača kruha, palačinki s roštillja te ćevapa iz ekspres lonca, a sve posoljeno himalajskom solju

DU
Deleted user
13:41 10.09.2016.

Pa kud baš "himalajsku" sol. Da je domaća, morska, još bi povjerovao.

ST
Starotopoljanin
15:32 10.09.2016.

ja sam pekao dugo vremena,a moja dijeca cu jedva docekala da bude gotov,i odmah sam stavljao drugi da se pece.i sta se sada desava vec mi 4-5 godina stoji u podrumu.dijeca odrasla otisli i za mene se ne isplati vise kruh peci u njemu. steta.