Potpuno ima smisla da svaku hranu prije jela operete jer kada se radi o zdravlju, što je čišće, to je bolje. Ipak za neku hranu pranje ništa ne čini, a postoji i namirnica kojima pranje radi više štete nego koristi. Jaja su jedna od namirnica koju ne biste trebali prati prije konzumacije, i dok to zvuči čudno, zapravo je bolje za vas, prenosi msn.com.
Pogledajte kako pravilno oprati ruke kako bi se zaštitili od virusa:
Jaja kupljena u dućanima prije odlaska na police prolaze kroz proces čišćenja kojim se jaje obloži filmom koji štiti ljusku kako bakterija ne bi mogla 'ući' u jaje. Ako su kupljena, na primjer, na placu, i dalje se ne bi smjela prati, iako nemaju zaštitni film. Ljuska jajeta je jako tanka i porozna te kroz nju voda može 'gurnuti' bakteriju u jaje i zaraziti ga raznim bolestima i infekcijama. Najgora opasnost zagađivanja je hladnom vodom ili vodom koja teče iz slavine, jer je pritisak veći i ljuska jajeta se više otvara i propušta bakterije.
Iako su stručnjaci protiv pranja domaćih jaja kupljenih od uzgajivača, ako se osoba odluči na pranje, preporučuju korištenje tople vode i izbjegavanje sapuna i deterdženta. Ipak, uštedite si vrijeme i zaštitite od bakterija tako što nećete prati jaja.
Saznajte kako održavati težinu nakon 50. godine:
Odsad vise ne perem jaja pa kom smeta ne mora ih konzumirat