uskrsna kuharica

Pinca s grožđicama

Pinca s grožđicama
16.04.2017.
u 07:21
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

60 dag glatkog brašna, kocka kvasca, 12,5 dag maslaca, 12,5 dag šećera, 2 vanilin šećera, 3 cijela jaja, 8 žutanjaka, 0,8 dl mlijeka ili dvije žlice kiselog vrhnja, 1-2 čepa ruma, 1 šaka grožđica, korica nešpricanog limuna i naranče, aroma limuna i naranče, malo soli

Premaz: 1 jaje i malo vode 
Posip: šećer u prahu ili krupni šećer

Priprema:

Pincu zamijesite dan prije. Pomiješajte brašno, maslac, cijela jaja i žumanjke te mijesite dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte šećer, vanilin šećer, koricu limuna i naranče, aromu naranče i limuna, namočene grožđice, rum, sol, mlijeko i kvasac. Zamijesite u srednje čvrsto tijesto i držite na toplome dok se tijesto ne udvostruči. Zatim ga premijesite i razdijelite u 2 kugle.

Stavite ih na masni papir na lim (odvojite ih, pazite da se ne spoje jer će se u pečenju povećati). Pokrijte ih krpom i pustite neka se dižu najmanje 5 sati.

Zarežite svaku pincu na 3 dijela (ne do kraja) i stavite peći u unaprijed zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Pred kraj premažite jednim jajetom i s malo vode te vratite na nekoliko minuta u pećnicu. Prema želji obilato pospite štaub šećerom ili krupnim šećerom.     

>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.