kosovo na vrhu ljestvice

PITANJE DANA Objavljena poražavajuća statistika za Hrvatsku: Koliko vi često ovo radite?

Foto: Marko Juric/PIXSELL
PITANJE DANA Objavljena poražavajuća statistika za Hrvatsku: Koliko vi često ovo radite?
08.08.2024.
u 11:30
Od Kosova do Turske, postotak smijeha varira, ali jasno je da igra ključnu ulogu u svakodnevnim životima Europljana.
Pogledaj originalni članak

Prema Gallupovom istraživanju Global Emotions Reporta za 2024., procijenjeno je koliko se udio stanovništva svake europske države svakodnevno smije. Rezultati istraživanja otkrivaju zanimljive podatke o tome gdje u Europi vlada najviše smijeha. Na vrhu ljestvice nalazi se Kosovo s impresivnih 81% stanovnika koji se svakodnevno smiju, što čini Kosovo najsretnijom zemljom u Europi prema ovom istraživanju.

Slijedi Nizozemska s 80%. Belgija (79%) i Austrija (78%) zauzimaju treće, odnosno četvrto mjesto, pokazujući da su njihovi stanovnici također vrlo skloni smijanju i uživanju u svakodnevnim radostima. Švicarska i Finska dijele postotak od 74%, dok su Švedska i Norveška izjednačene sa 76%. Velika Britanija, Njemačka i Španjolska imaju identičan postotak od 73%.

Foto: Marko Picek/PIXSELL
Infografika: Tko se u Europi najviše smije?

U sredini ljestvice nalaze se zemlje poput Francuske (67%), Hrvatske (71%), te Grčke (68%). Ovi rezultati pokazuju da stanovnici ovih zemalja također cijene smijeh i veselje, ali možda ne u tolikoj mjeri kao stanovnici najsretnijih zemalja.

Na donjem dijelu ljestvice nalaze se Ukrajina (48%), Srbija (51%), te Bugarska i Bosna i Hercegovina (obje s 58%). Najniži postotak smijeha zabilježen je u Turskoj, gdje samo 37% stanovnika svakodnevno iskazuje osmijeh.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.