recite nam u anketi

PITANJE DANA Stiže nam ljeto i trendi kolekcija kupaćih kostima: Kupujte li svake godine novi?

Foto: shutterstock
PITANJE DANA Stiže nam ljeto i trendi kolekcija kupaćih kostima: Kupujte li svake godine novi?
01.06.2024.
u 07:11
Svake godine modni dizajneri donose nove kolekcije kupaćih kostima, nudeći široku paletu boja, uzoraka i stilova.
Pogledaj originalni članak

Ljeto je pred nama, a s njim i sezona sunčanja, kupanja i uživanja na plaži. Kako temperature rastu, tako raste i potražnja za savršenim kupaćim kostimima. No, s povećanom popularnošću brze mode, postavlja se pitanje kako spojiti trendi izgled s održivim izborima.

Svake godine modni dizajneri donose nove kolekcije kupaćih kostima, nudeći široku paletu boja, uzoraka i stilova. Ovog ljeta posebno su popularni retro stilovi, inspirirani 70-im i 80-im godinama, kao i klasični jednodijelni modeli u vibrantnim bojama. Tu su i neizostavni visoki strukovi, sportski krojevi i eklektični printovi koji dominiraju plažama diljem svijeta.

VEZANI ČLANCI: 

Jedan od najtraženijih trendova ove sezone su kupaći kostimi s metalik sjajem, koji dodaju dozu glamura svakom sunčanom danu. Također, ne možemo zanemariti utjecaj društvenih mreža, gdje influenceri diktiraju modne izbore i potiču brzu promjenu trendova.

Brza moda omogućava pristupačnost najnovijih trendova širokom krugu potrošača. Kupaći kostimi iz ovih linija često su povoljniji, čime omogućuju modni izričaj svima, bez obzira na budžet. No, mnogi ne žele svake godine ‘bacati’ novac na jeftine kupaće kostime koji im se na kraju samo doma gomilaju. Također, brza moda nosi sa sobom i niz izazova, posebno u kontekstu održivosti.

Proizvodnja velikih količina odjeće po niskim cijenama često rezultira korištenjem manje kvalitetnih materijala i neodrživih proizvodnih praksi. Kupaći kostimi, zbog svojih specifičnih materijala koji moraju izdržati sunce, sol i klor, često su izrađeni od sintetičkih materijala poput poliestera i najlona, koji se sporo razgrađuju i doprinose zagađenju okoliša.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.