uživajte s mjerom

Pivski trbuščić je samo mit: Pivo nije zaslužno za kilograme

Foto: Thinkstock
Pivski trbuščić je samo mit: Pivo nije zaslužno za kilograme
18.07.2013.
u 09:00
Od pijenja piva neće vam nužno narasti pivski trbuh, ali ako ga pijete "neograničeno" mogao bi. U umjerenim količinama ipak ima zdravstvenih prednosti...
Pogledaj originalni članak

Nutricionistica Kathryn O'Sullivan nedavno je otkrila da ne postoje nikakvi čvrsti znanstveni dokazi koji sugeriraju da pivo uzrokuje debljanje.

Neke zanimljivosti iz istraživanja: Pivo ima manje kalorija po volumenu od vina, alkoholnih pića, pa čak i od narančinog soka.

Iako je to istina, vina i žestoka pića ne konzumiraju se u tako velikim količinama koliko se piva odjednom unese u organizam. Bez obzira na to, uživate li u pivu s razlogom, O'Sullivan kaže da ono ima zdravstvene beneficije.

- Uživate li u umjerenim količinama, pivo, kao i vino, može pružiti mnoge esencijalne vitamine i minerale, a umjerena konzumacija također može zaštititi od mnogih stanja kao što su bolesti srca, osteoporoza i dijabetes. Pivo smanjuje i šanse za razvoj bolesti srca i dijabetesa. Prijašnje su studije pokazale da čak i silicij iz piva pomaže spriječiti osteoporozu kod žena, piše Huffingtonpost.

- Pivo definitivno sadrži kalorije, a ako se konzumira u povećanim količinama samo će vam dodati kilograme. Pretjerana konzumacija alkohola povećava rizik za razvoj bolesti jetre, a pivo može biti samo jedan od uzroka kao i bilo koja druga vrsta alkohola. Ali, većina pivskih trbuha su samo zbog pretjeranih kalorija iz bilo kojeg izvora, između ostalog i piva - smatra nutricionistkinja Marion Nestle sa sveučilišta u New Yorku.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.