Domaće

Po recept za sočno svinjsko pečenje otišli smo u Vinodol – uživajte u pravom nedjeljnom ručku!

Foto: Josip Regović/PIXSELL
Po recept za sočno svinjsko pečenje otišli smo u Vinodol – uživajte u pravom nedjeljnom ručku!
24.05.2020.
u 07:00
U Vinodolu su, kao i većina ugostitelja, jedva dočekali da svojim gostima otvore vrata, a mi im želimo da u što kraćem vremenu nadoknade izgubljeno vrijeme. Dok čekate slobodan stol u ovom popularnom restoranu, pripremite ručak po receptu chefa kuhinje.
Pogledaj originalni članak

Svinjsko pečenje pravi je odabir za nedjeljni ručak, a najbolje paše u društvu najmilijih i uz dobru kapljicu.

Foto: Shutterstock

Svinjsko pečenje s krumpirom 

Sastojci:
700 g svinjske lopatice (u komadu)
svinjska mast
3 režnja češnjaka
sol
papar
400 g krumpira

Foto: Shutterstock

Priprema:
Meso posolite, a krumpir ogulite i narežite uzdužno na četvrtine i također posolite. U posudu za pečenje dodajte svinjsku mast, rasporedite meso, krumpir i češnjak da sve bude u jednom sloju, pospite s nekoliko listića ružmarina i pecite na 180 stupnjeva otprilike 60 minuta. Po želji, u posudu dodajte i drugo povrće, poput mrkve, luka... Gotovo meso narežite na pravilne komade i jelo poslužite odmah uz sezonsku salatu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.