mljaac!

Podijelio recept za savršeno pečeni krumpir: Ovom metodom i začinima dobit ćete odličan spoj!

Foto: Shutterstock
Podijelio recept za savršeno pečeni krumpir: Ovom metodom i začinima dobit ćete odličan spoj!
19.11.2022.
u 03:00
Tiktoker Jeremy, koji je podijelio recept, ne može vjerovati da su ljudi tako oduševljeni.
Pogledaj originalni članak

Recept za pečeni krumpir Tiktokera, Jeremy Schecka oduševio je sve one koji su ga isprobali, ali i one koji su samo pogledali video - jer izgledaju preukusno.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock


Ovaj 20-godišnjak uzeo je nekoliko krumpira, izrezao ih na komade i stavio u hladnu vodu. Tvrdi da, ako ih stavite u već proključalu, unutrašnjost može ostati sirova dok će se vanjski dio pretvoriti u kašu. Ovako se skuhaju ravnomjerno. 

Dok se kuhaju treba dodati veću količinu soli. "Nećete pojesti svu sol, ali voda treba biti jako slana kako bi krumpiri dobili na okusu. Oni će upiti manji dio", kaže Jeremy.

Dobro iscijedite krumpire i promiješajte ih žlicom kako biste ih lagano zgnječili te ih stavite na pleh za pečenje - koji ste prethodno zagrijali. Ovaj korak nije obavezan, ali Jeremy kaže da može skratiti vrijeme pečenja. 


On koristi ulje avokada ili pačju mast i dosta začina - ružmarin, papriku, češnjak u prahu, papar, origano, timijan i sol.

Pecite ih na 230°C oko 10 minuta, dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi, prenosi Real Simple.

Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali!  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MO
montello
13:19 19.11.2022.

Volim.slatke krumpire batat he dobar

ST
Stpe
10:47 18.11.2022.

Jer izgledaju jako preukusno ili ste probali pa su ukusni?