DOBRO JE ZNATI

Pohranjujete li sir pravilno? Kuharica podijelila trik kojim će on trajati i do četiri puta dulje

Foto: Shutterstock
Pohranjujete li sir pravilno? Kuharica podijelila trik kojim će on trajati i do četiri puta dulje
25.08.2022.
u 07:00
Kathleen Ashmore u videu na Tik Toku ispričala je da sir ne biste trebali nakon upotrebe vratiti ravno u hladnjak u plastičnom omotu u kojem ste ga kupili
Pogledaj originalni članak

Sir je ukusna namirnica koji mnogi vrlo često kupuju i koriste. No, jeste li znali da se sir može upljesniviti ako ga nepravilno skladištite, ili ga predugo držite u hladnjaku? Jedna kuharica otkrila je jednostavan trik za sprječavanje pljesnivosti sira, čime će, kako ona tvrdi, trajati i do četiri puta dulje.

Kako piše The Sun, kuharica Kathleen Ashmore u videu na Tik Toku ispričala je da sir ne biste trebali nakon upotrebe vratiti ravno u hladnjak u plastičnom omotu u kojem ste ga kupili. 

Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita:

Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza
Foto: Pixabay
Pizza
Foto: Thinkstock
pizza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
02.11.2016., Zagreb - Luka Nizetic u restoranu Pizza Pasta Forte. DKS_56146169 Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Facebook
Pizza
Foto: Thinkstock
Pizza s tikvicama

Naime, ona tvrdi da ga trebate izvaditi iz plastičnog omota kada ga prvi put zarežete. Umjesto da držite sir u omotu u kojem dolazi, Kathleen poručuje da koristite određenu vrstu omota, odnosno papir za sir. Papir za sir omogućuje siru da 'diše' bez isušivanja. No, osim njega, kuharica kaže da možete upotrijebiti i masni papir, a sir je općenito najbolje čuvati u donjoj ladici hladnjaka koju nećete tako često otvarati, jer će tako i temperatura i količina vlage stalno biti ista.

Objasnila je da siru treba zraka, inače će se njegov okus početi mijenjati i sigurno neće biti isti četvrti dan kao i prvi dan. Sir obično ima velik udio vlage, a ako ne može 'disati', vlaga ostaje zarobljena i to je onda leglo bakterija i plijesni. Dakle, sve što trebate je omotati ga u papir za sir, ili masni papir, i trajat će tri do četiri puta dulje u hladnjaku, nego da ste ga ostavili u običnom plastičnom omotu. 

@katcancook

Cheese Storage 101 🧀

♬ original sound - Kathleen Ashmore

Njezin video skupio je preko 1,6 milijuna pregleda, a mnogi korisnici bili su oduševljeni savjetom. 

- Nisam imao pojma, odličan savjet! - napisao je jedan korisnik.

- Sir nikada nema priliku da se upljesnivi u mojoj kući jer ga pojedemo odmah - našalio se drugi. 

Ako je vaš sir počeo pljesniviti, u nekim slučajevima ga još uvijek možete jesti. Tvrdi sir se može jesti, samo trebate odrezati plijesan i uživati u ostatku sira. Međutim, meki, ribani i narezani sir ipak biste trebali baciti. 

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao! 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.