znate li što je to?

Poslodavac koristi 'test soli i papra' tijekom razgovora za posao kako bi procijenio karakter osobe - i uvijek djeluje

Foto: shutterstock
Poslodavac koristi 'test soli i papra' tijekom razgovora za posao kako bi procijenio karakter osobe - i uvijek djeluje
14.05.2024.
u 11:30
Vjeruje da je to način da otkrije jesu li kandidati skloni preispitivanju prije djelovanja.
Pogledaj originalni članak

Svaki put kad idemo na razgovor za posao, suočavamo se s onim istim, nasumičnim pitanjima koja poslodavci koriste kako bi, navodno, otkrili nešto o našoj osobnosti. Neki ljudi provedu sate pripremajući svoje životopise ili vježbajući odgovore na razna pitanja koja bi im mogla postaviti, piše LADBible. Ali, nitko se nije mogao pripremiti na ovo...

Jedan je korisnik na Redditu podijelio je priču o svom bivšem šefu i njegovom nekonvencionalnom pristupu intervjuima, nazvanom ‘test soli i papra’. Objasnio je: ‘Tvrtka za koju sam radio imala je cjelodnevne intervjue s više kandidata, a jedan od segmenata bio je uvijek ručak. Moj bivši šef bi cijelu svoju odluku o zapošljavanju temeljio na jednoj stvari - je li osoba probala hranu prije nego što posegnula za solju, paprom, ljutim umacima, itd. Ako prvo nisi probao svoju hranu, nisi dobio njegov blagoslov’. 

VEZANI ČLANCI: 

Rekao je i kako je stavljao toliko naglaska na ovaj ‘test’ jer je vjerovao da je to bio način da otkrije jesu li kandidati skloni preispitivanju prije djelovanja. Dodao je: ‘Sretan sam što nisam imao takav intervju jer uvijek dodajem papar u hranu’. 

Ali, ovo nije jedini primjer bizarnih tehnika intervjuiranja šefova. Sljedeći ima nešto više smisla. Bivši šef Xero Australia, Trent Innes, tvrdi da ovaj ‘intervju-trik’ otkriva sve što trebate znati o potencijalnom zaposleniku.

VEZANI ČLANCI: 

Objasnio je: ‘Uvijek ću vas odvesti u šetnju do jedne od naših kuhinja za zaposlenike i nekako uvijek završiš s pićem u rukama. Onda se vratimo, obavimo intervju, i jedna od stvari koje uvijek provjeravam na kraju intervjua je želi li osoba odnijeti tu praznu šalicu natrag u kuhinju? Možete razviti vještine, možete steći znanje i iskustvo, ali na kraju se svodi na stav’. 

Dakle, nešto za zapamtiti prije sljedećeg intervjua: ne stavljajte sol ili papar na hranu prije nego što je probate i uvijek odnesite šalicu kave natrag u kuhinju.

Ne mogu se 'isključiti': Ovim horoskopskim znakovima samo je posao na pameti

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.