budite oprezni

Postoji mogućnost da uništavate svoj štednjak, a da ni ne znate: Ovako ćete ga očistiti ispravno

Foto: Shutterstock
Postoji mogućnost da uništavate svoj štednjak, a da ni ne znate: Ovako ćete ga očistiti ispravno
12.08.2023.
u 07:00
Štednjak bi se trebao čistiti samo mekanim spužvama, dok bi one žičane valjalo izbjegavati.
Pogledaj originalni članak

Kod svakog kuhanja se zaprlja površina štednjaka, a trebalo bi obratiti pažnju na njezino čišćenje. Nisu ista pravila za staklokeramičku podlogu, indukciju i klasičan, plinski štednjak.

Štednjak bi se trebao čistiti samo mekanim spužvama, dok bi one žičane valjalo izbjegavati. Pogotovo kod štednjaka sa staklokeramičkom pločom za kuhanje ili kod indukcije. Čak i ako se neka hrana zapekla na površini, izbjegavajte struganje oštrim predmetima.

VEZANI ČLANCI:

Što se tiče sredstva za čišćenje i ovdje treba voditi računa, pogotovo kada se radi upravo o ove dvije površine. S obzirom na to da su vrlo osjetljive, treba uvijek koristiti manje agresivna sredstva, dok je najbolje brisati s toplom vodom. Koristite prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno posipa i potom se obriše krpicom od mikrofibre. 

Plamenici na štednjaku mogu se očistiti uz pomoć octa i vode pomiješanih u jednakom omjeru. Ostavite da djeluje nekoliko minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite očistiti i glave plamenika u toploj vodi.

Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: "To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.