Stjepan Vukadin

Poznati chef otkrio kojim jelom je osvojio ljubav svog života: ‘Bio je to riskantan potez’

Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
Foto: Mastercard
Mastercard
22.11.2024.
u 16:58
Nije tajna da ljubav ide kroz želudac, a jelo kojim je osvojio svoju suprugu Katarinu otkrio nam je naš poznati chef Stjepan Vukadin.
Pogledaj originalni članak

Ne kaže se uzalud da "ljubav ide kroz želudac". No, koji je to tajni sastojak nekog jela koji nas može odvesti na emotivno putovanje? Mnogi tvrde da postoje posebne namirnice koje u nama mogu probuditi romantiku i strast – orasi, čokolada, jagode, dobro vino… Neke su namirnice već stoljećima na glasu kao čarobne formule za romantiku i uzbudljive noći prepune strastvenih zagrljaja.


Čokolada, jagode, kamenice…

Čokolada, jagode i kamenice naći će se u baš svakom ljubavnom meniju. I to nije samo priča našeg stoljeća. Još su stari Azteci vjerovali da čokolada, odnosno kakaovac, budi strast i podiže energiju za ljubavne igre. U 19. stoljeću, engleski majstor čokoladnih poslastica, Richard Cadbury, upakirao je svoje delicije u najljepše kutije ukrašene srcima i cvjetovima, čime je pokrenuo tradiciju darovanja čokolade kao romantičnog poklona. I jagode se, zbog svog srcolikog oblika, ali i crvene boje, svrstavaju u ljubavnu hranu, a kombinacija ovoga voća s čokoladom često se poslužuje kao desert romantičnim parovima.

Foto: Mastercard
Mastercard

Rimljani su, primjerice, kamenice smatrali čarobnim jelom s afrodizijačkim svojstvima. Nije ni čudo jer se kasnije ispostavilo da ovi morski plodovi sadrže visoke količine cinka, koji je ključan za proizvodnju testosterona, hormona koji pobuđuje strast.


Poznati hrvatski chef otkrio svoj romantični recept

No, da ne lutamo bespućima interneta i tražimo čarobni ljubavni sastojak koji možemo dodati na romantični meni, odlučili smo ovo pitanje postaviti čovjeku koji definitivno zna zanat. Naš poznati chef i član žirija popularnog televizijskog showa Masterchef, Stjepan Vukadin, otkrio nam je koje je jelo pripremio svojoj supruzi Katarini kada su se tek upoznali.

Foto: Mastercard
Mastercard

– Kada smo se upoznali, Katarini sam pripremio carpaccio od sirove ribe. Bio je to prilično riskantan potez jer do tada nikada nije jela ništa sirovo, ni meso ni ribu. Moj carpaccio joj se svidio, a i danas nam je omiljeni zajednički romantični obrok. Mogu reći kako to jelo za naš odnos ima emotivno i romantično značenje – prisjeća se Stjepan. Kako nam je objasnio, sastojak koji ovome jelu daje posebnu, svježu notu upravo je limun, i ta svježina budi sva osjetila.

Foto: Mastercard
Mastercard

– Naravno, važan je okus jela, način na koji se servira, atmosfera u kojoj ga poslužujete, ali mislim da je najvažnija osoba s kojom ga dijelite. Važna je emocija između dvoje ljudi, a potom ukusno jelo samo oživi – otkriva nam Stjepan svoj tajni sastojak romantičnog jela i dodaje da isto jelo možete jesti s različitim ljudima i na različitim mjestima, ali ako ga jedete s osobom koju volite, ono ima posebno značenje i budi posebne, romantične osjećaje.

Savjet koji nam Stjepan daje za savršeno romantično jelo je balans okusa, u dobrim omjerima – ljuto, slano, slatko, kiselo – izgled jela i, zadnje, i najvažnije – dobro društvo.

Foto: Mastercard
Mastercard

– Hrana utječe na emocije, i u kuhinji, ali i izvan nje. Okusi nas vraćaju na sretne trenutke u životu, izazivaju nam osjećaj ugode, stvaraju osjećaj sigurnosti i, definitivno, pobuđuju simpatiju, pa čak i ljubav. Ako jelom uspiješ pobuditi bilo kakvu pozitivnu emociju, uspio si poslužiti dobro jelo – smatra chef Stjepan Vukadin.


I vi imate priliku jesti u dobrom društvu s našim poznatim chefom!

Želite li osjetiti što hrana pripremljena u kuhinji vrhunskog hrvatskog chefa može učiniti vašim osjetilima? Sudjelujte u nagradnoj igri Mastercarda, u kojoj možete osvojiti ekskluzivnu večeru od sedam sljedova s biranim hrvatskim vinima, uz druženje s poznatim masterchefom Stjepanom Vukadinom. Ovo je idealna prilika da budete na posebnom mjestu – u restoranu il Ponte u Trogiru, koji je zaštićen UNESCO-ov lokalitet, ali i u posebnom društvu – s vama dragom osobom. Nagrada vrijedi za dvije osobe i uključuje i noćenje u luksuznom apartmanu s pet zvjezdica.

Foto: Mastercard
Mastercard

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, dovoljno je da posjetite priceless.com, prijavite se ili registrirate. Svaki vlasnik Mastercard kartice ima šansu doživjeti ovo jedinstveno gastronomsko iskustvo i privatno se družiti s poznatim trogirskim chefom Stjepanom Vukadinom.

Sadržaj nastao u suradnji s Mastercardom.

Pogledajte na vecernji.hr