Kao desert ili glavno jelo, sladak ili slan, no uvijek zdrav i ukusan – prikazuje se tako batat, moderna i zdrava namirnica koja je u Virovitici dobila svoju modernu kuharicu. „Sva lica batata- recepti za inovativnu upotrebu batata u domaćoj kuhinji“ kuharica je koju je u restoranu Škola u Virovitici predstavila poznata gastro novinarka Željka Klemenčić i to u okviru projekta „SWEET – jačanje ženskog poduzetništva“.
Projekt je to kojeg na području Virovitičko-podravske županije provodi županijska Agencija za razvoj Vidra, u suradnji sa partnerima PZ Ergelom Višnjica, Centrom Balog d.o.o i Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku. Cilj projekta je smanjiti nezaposlenost žena na području županije, osobito dugotrajno nezaposlenih žena u dobi između 25 i 49 godina, a partneri projekta su priliku za nova radna mjesta i poticaj žena na poduzetnički duh vidjele upravo u batatu. Kuharica služi za promociju ove namirnice, čiji je najveći proizvođač u Hrvatskoj Poljoprivredna zadruga Ergela Višnjica.
>> Mlada Anka Cvitanović najbolja je amaterska kuharica - osvojila sto tisuća kuna!