1. Restoran pobjednik Little Italy, Daruvar - 98 bodova
Nagrada odlazi u prave ruke – veselo nam je kazao Sani Bahnik kad smo mu javili da je restoran Little Italy, koji u daruvarskoj Ulici Stjepana Radića na broju 49 a drži s prijateljem Markom Pilatom, najbolji od 20 restorana koje smo tijekom Turističke patrole posjetili.
Preporuke kamo otići jesti po dolasku u Daruvar bile su s nekoliko strana identične – u zdravljak Orijent gdje Faruk Demiri pravi najbolji burek u Hrvatskoj te u Little Italy, bilo na rebarca s roštilja na drveni ugljen, ili na slavonskom podneblju prilagođene wokove, biftek u umaku od šest vrsta gljiva i tartufa, tjesteninu sa zapečenom rukolom...
Kuhinja ovog restorana više je talijanska dok je hrana domaća, a priča dvojice vlasnika inspirativna. Prijatelji su od djetinjstva, u Opatiji su završili menadžment u turizmu, radili na obali, a zatim se vratili u rodni grad i početkom ove godine otvorili restoran.
Gostima se ono što rade svidjelo pa se traži stol više. Zato će ovoga petka u povodu otvorenja nove terase restorana zasvirati akustični duo Cota G4. I što još fali? Dobar tek...
2. Restoran Ribnjak, Breznica Našička - 96 bodova
Tradicija mu seže u 1905., a slovi kao mjesto u koje se gurmanima itekako isplati otići. Na jelovniku su riblji paprikaš, smuđ u bijelome luku, pole šarana, a imaju i steak od mesa iz vlastitog uzgoja.
3. Restoran Hotel Frankopan, Ogulin - 96 bodova
U obiteljskom hotelu osim standardnih nude i tradicionalna jela, a sve namirnice nabavljaju s lokalnih OPG-ova. Nude savijače od sira i voća, a nadaleko su poznati po 30-ak vrsta palačinki.
4. Restoran Vila Neretva, Metković (Opuzen) - 95 bodova
Turistička institucija u dolini Neretve nudi tradicionalne specijalitete. Nadaleko je poznat neretvanski brudet od jegulja i žaba s purom, kao i rižoto od žaba.