Zaista je bitno što jedemo i unosimo u organizam i pritom se voditi onom da nije sve samo stvar okusa, nego svega što neka namirnica sadrži. Nepravilna prehrana i loše životne navike najčešći su uzrok nastanka težih oboljenja. Ovo biste trebali izbjegavati konzumirati ako želite smanjiti rizik od nastanka raka...
Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Clinical Oncology pokazalo je da česta konzumacija namirnica koje sadrže zasićene masnoće povećava rizik od raka pluća. Razmislite opet prije nego što posegnete za prženim krumpirićima
Već i jedna čaša alkoholnog pića na dan povećava rizik od nastanka raka dojke, zaključak je istraživanja Američkog Instituta za istraživanja raka
Hrskavi pekarski krumpirići savršenog su okusa, no njihov način pripreme dovodi do stvaranja akrilamida za koji se vjeruje da prouzročuje rak. Hrana koja sadrži obilje škroba i koja se priprema dulje na visokoj temperaturi sadrži najviše akrilamida.
Ljubitelji vruće kave i čaja imajte na umu da ispijanje jako vrućih napitaka može povećati rizik od nastanka raka jednjaka