Ljubitelji gljiva u ovoj će knjizi upoznati 34 jestive vrste gljiva koje se najčešće skupljaju i 42 recepta za spravljanje jela od navedenih vrsta koja su u gastronomskom pogledu privlačna i izazovna. Da bismo se upustili u branje jestivih gljiva, potrebno je prethodno savladati neka osnovna znanja i pravila. Uz svaku vrstu se stoga pruža detaljna informacija o pojedinoj gljivi i fotografija koja je, najčešće, napravljena na samom staništu.
Recepti sakupljeni u ovoj knjizi plod su dugogodišnjeg bavljenja gljivarstvom i proučavanjem okusa ove hranjive namirnice. Svaki je recept popraćen fotografijom, kao i načinom posluživanja. Ponuđen je i savjet o eventualnoj zamjeni s drugim vrstama gljiva u pripremi pojedinog jela.
Ovaj priručnik daje široke mogućnosti od prepoznavanja, skupljanja, pripremanja i uživanja u slasnim okusima gljiva, pokazujući nam da možemo biti i istraživači, skupljači, sladokusci i poznavatelji dobre hrane, dobri kuhari, a u isto vrijeme i čuvari prirode.
Priručnik "Gljive – prepoznaj, uberi, priremi, pojedi" potražite u prodaji na svim kioscima i na mondo.hr za 39,90 kn.
Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.