osuđeni na propast

Privlače vas uvijek isti partneri? Evo zašto

Foto: Thinkstock
Privlače vas uvijek isti partneri? Evo zašto
08.03.2014.
u 19:38
Što je to što vam najviše treba od one druge strane i što vam je najteže pružiti? Razmislite malo o toj temi.
Pogledaj originalni članak

Događa se da sve potrebe koje nam nisu zadovoljene ili nisu zadovoljene na adekvatan način čuvamo u nesvjesnom dijelu našeg uma u vidu rana iz prošlosti za koje želimo da zarastu.

Budući da nismo svjesni tih rana i potreba koje imamo, idemo kroz život, upoznajemo ljude i biramo partnere. Partneri koji će nam se svidjeti biti će oni koji imaju iste negativne i pozitivne osobine naših roditelja.

Nesvjesno tražimo način da zaliječimo postojeće rane, a za to biramo partnere koji su najsličniji osobama s kojima smo doživjeli ranjavanje.

Iz tih razloga, mnogo veza osuđena je na propast, a rijetke su one zaista sretne i skladne.

Ali, otkriće vlastitog i partnerovog imaga pruža priliku za međusobno izlječenje i još veću povezanost i bliskost. Potrebno je otkriti, sami ili uz pomoć partnera, svoje emocionalne povrede.

Što je to što vam najviše treba od one druge strane i što vam je najteže pružiti? Koje stvari i događaji vam najviše smetaju i najviše vas bole? Što vam je najveća radost i čemu se najviše radujete kod

partnera? Razmislite malo o toj temi.

Razgovarajte s partnerom, prijateljima koji vas dugo poznaju i znaju vašu ljubavnu povijest ili sa roditeljima ako ste u mogućnosti. Probajte otkriti koji su to uzorci ponašanja i događaja koji su vam se ponavljali u odnosima ili u sadašnjem odnosu.

>>Ova pitanja morate si postaviti ako želite znati ima li vaša veza budućnost

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.