Kisstory

Prosječni čovjek provede dva tjedna života – ljubeći se

Foto: 'Photoshop'
Prosječni čovjek provede dva tjedna života – ljubeći se
14.02.2011.
u 16:41
Autorica otkriva i da danas postoji grana znanosti koja proučava ljubljenje, a zove se – filematologija, a neki narodi nisu se ljubili dok nisu upoznali Europljane
Pogledaj originalni članak

Kisstory – povijest poljubaca autorice Joanne Wannan na petstotinjak stranica otkriva nepoznate činjenice o ljubljenju. Svakako valja izdvojiti da je ljubljenje mnogim narodima bilo strano. Indijanci i Aboridžini primjerice uopće se nisu ljubili dok nisu upoznali Europljane i prigrlili taj običaj. Europljani pak za poljubac kakav danas poznajemo mogu zahvaliti Aleksandru Velikom koji je poljubac “donio” iz Indije.

Autorica otkriva i da danas postoji grana znanosti koja proučava samo ljubljenje, a zove se – filematologija. Zanimljiv je podatak da prosječan čovjek u životu provede 336 sati ili puna dva tjedna ljubeći se. U jednom poljupcu rade čak 23 mišića, a ljubljenjem se za deset minuta potroši čak 30 kalorija.

Knjiga vrvi brojnim zanimljivim podacima o poljupcima.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
23:30 14.02.2011.

Samo dva tjedna? Pa što radi čovjek u životu, ako se tako malo ljubi?!

LI
liliZG
11:34 15.02.2011.

.......točno tak zmisevic.....................baš jadno ako se radi samo o dva tjedna života, onda sam ih ja već ispunila pa zato za mene nema više................