u slast!

Proslavite Svjetski dan cheesecakea uz ovaj fantastični recept

Foto: PR FOTO
Proslavite Svjetski dan cheesecakea uz ovaj fantastični recept
30.07.2019.
u 07:00
Najskuplji pak, ako poželite, možete kupiti u New Yorku kod slastičara Rafaela Ronce i to za nezamislivih 4.592 američkih dolara koji se vrtoglavo penju zbog vrhunskih sastojaka poput bijelog tartufa, 200 godina starog konjaka, vanilije s Madagaskara i listića zlata kojima je posuta.
Pogledaj originalni članak

Volite li slatko i kremasto, a uz sve to volite i sir, onda je za vas idealna slastica cheesecake, delicija koja 30. srpnja u svijetu slavi svoj dan.

Cheesecake je omiljeni kolač u svako doba godine, a posebno za ljetne dane jer njegova kremasta struktura pruža osvježenje i dozu sočnosti. Za pripremu klasičnog cheesecakea potrebno je svega nekoliko sastojaka – kremasti sir, keksi, margarin i jaja. Svi ostali dodatci stvar su mašte.

Cheesecake je lagan i može se kombinirati s voćem, čokoladom, ali i s plavim sirom ili ljutim papričicama – za one najhrabrije.

Cheesecake
Foto: Thinkstock

Možete ga, ali i ne morate peći, ovisno o receptu koji vam je dopao pod ruke, a oni su se mijenjali kroz stoljeća i od kontinenta do kontinenta. Cheesecake je, naime, jedan od najstarijih kolača koji vuče korijene još iz stare Grčke. Vjeruje se da se u povijesti kolač sa sirom služio sportašima tijekom prvih Olimpijskih igara 776. godine prije Krista.

Kasnije su ga preuzeli Rimljani, umjesto kvasca ubacili razmućena jaja i usavršili recept. Ime su mu dali Englezi u 15. stoljeću, a moderna verzija cheesecakea slavu duguje Williamu Lawrenecu iz Chestera u New Yorku koji je krajem 19. stoljeća razvio kremasti sir koji je danas neizbježan sastojak svakog cheesecakea. Dva najpoznatija oborena rekorda vezana za cheesecake su najveći i najskuplji cheesecake. Najveći cheesecake promjera 2,8 metara i težak više od 4500 kilograma izradila je Cheeseberry Company za proslavu 240. rođendana ruskog grada Stavropolja 2017. čime je srušila Guinnessov rekord.

Najskuplji pak, ako poželite, možete kupiti u New Yorku kod slastičara Rafaela Ronce i to za nezamislivih 4.592 američkih dolara koji se vrtoglavo penju zbog vrhunskih sastojaka poput bijelog tartufa, 200 godina starog konjaka, vanilije s Madagaskara i listića zlata kojima je posuta.

Ne sumnjamo da je torta izvrsna, ali jednako dobra bit će i ona koju dragoj osobi pripremite prema receptu učenika Učiteljsko – turističkog učilišta u Zagrebu.

Pogledajte i video Cheesecake od samo tri sastojka

STRAVIČAN ZLOČIN

Majka učenice koja je bila u razredu za vrijeme napada ispričala detalje: Uletio u razred, djeca su se sakrila ispod klupa

Dječak koji je zadnji ostao u razredu je preminuo, a drugi dječak je ozlijeđen i prevezen u KBC Rebro. Bogović je ispričala kako njena djevojčica teško razgovara o napadu. "Trebalo je vremena da ona uopće poveže događaj. Iz svega se moglo saznati da je vidjela napadača, da je vidjela krv, da je vidjela napad na učiteljicu, nije vidjela nož" rekla je majka djevojčice.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.