mljac

Pršut uz vino uvijek je dobar izbor. Ali pršut u vinu će vas oduševiti

Foto: Thinkstock
Pršut uz vino uvijek je dobar izbor. Ali pršut u vinu će vas oduševiti
30.09.2015.
u 23:00
Osim što se dobro "ljubi" s vinom i dobro se kupa. Ako ste pomislili: "kakva šteta", nemojte.
Pogledaj originalni članak

S pršutom se u gastronomiji uvijek može eksperimentirati i gotovo uvijek će konačni rezultat biti odličan.

Ako ste ljubitelj pršuta, isprobajte ga i na jedan drugi način.

Osim što se dobro "ljubi" s vinom i dobro se kupa. Ako ste pomislili: "kakva šteta", nemojte.

Pršut kratko popržite na maslinovom ulju s obje strane, aztim ga zalijte bijelim vinom, količinski po vlastitom ukusu.

Pustite da se još kratko na vatri prožmu okusi, a zatim maknite s vatre.

Poslužite uz tople, domaće pogaćice ili primjerice, raštiku s krumpirom.

Pršut u vinu gotov je za pet minuta, a možda će vam baš ovaj recept postati jedan od omiljenijih.

Isprobajte.

U slast!

>>Tako jednostavno: Napravite domaće pljukance s domaćim pestom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.