Uskrs

Punjena jaja sastavni su dio uskrsnog jelovnika - predlažemo vam čak dvije verzije nadjeva koji su za prste polizat!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Punjena jaja sastavni su dio uskrsnog jelovnika - predlažemo vam čak dvije verzije nadjeva koji su za prste polizat!
31.03.2021.
u 07:00
Nema ljepšeg i primamljivijeg ukrasa na stolu od punjenih jaja - svi ih vole i vjerojatno će planuti u minuti. Autorica ovih slasnih nadjeva je Mateja Zvirotić Andrijanić, a u jednom od njih lako ćete prepoznati Matejine slavonske korijene.
Pogledaj originalni članak

Za ovaj recept nabavite jaja nekoliko dana prije jer ćete lakše manipulirati s njima i lakše i urednije ćete ih oguliti od onih jako svježih, savjetuje Mateja Zvirotić Andrijanić, autorica Food & Mood bloga.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Punjena uskrsna jaja na 2 načina

1. verzija

Sastojci:

5 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

2 žlice krem sira

1 žličica jabučnog octa

1 žličica senfa

sol, šareni papar

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, krem sir, ocat, senf, sol i sve dobro izmiješajte da postane kremasto. Punite polovice jaja. Pospite svježe mljevenim paprom i ukrasite listićem peršina. Poslužite odmah.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

2. verzija

Sastojci:

5 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

2 žlice ljutog ajvara

sol, papar

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Ohlađena, tvrdo kuhana jaja očistite od ljuske i prerežite po dužini na pola. Izvadite kuhane žumanjke iz jaja i prebacite ih u manju posudu. Dobro ih izgnječite vilicom te dodajte majonezu, ajvar, sol i papar i sve dobro izmiješajte dok se ne sjedini. Punite polovice jaja. Ukrasite ih mljevenim čilijem ili čili nitima. Poslužite odmah.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.