Alkoholno piće koje danas slavi svoj dan napravljeno je od plave agave, a ime je dobila malom mjestu - Tequila, u blizini glavnog grada pokrajine Jalisco, Guadalajara.
Točni podaci kako je nastala nisu poznati, zna se samo da potječe iz Meksika gdje je i danas najpoznatije piće. Njihov zakon kaže kako je tekila prava tekila ako je proizvedena unutar pokrajine Jalisco. Ako su sastojci destilirani negdje drugdje, to nije to. Ondje ju piju polako, a trend s ispijanjem 'na eks' uz sol i limun nastao je u SAD-u.
Ono što mnoge iznenađuje su podaci da tekila ima puno pozitivnih učinaka na zdravlje, prenosi Life Hack.
Pomaže u mršavljenju
Dokazano je kako tekila ubrzava metabolizam i potiče sagorijevanje masti. Također, sadrži i agavin, a to je posebna vrsta šećera koja je manje rafinirana, pa ne povisuje razinu šećera u krvi kao druga alkoholna pića.
Dječak rođen u gradu maštao je o farmi krava i ostvario je svoj san:
Nema mamurluka
Kako stopostotna tekila ne sadrži puno šećera, idućeg dana nema glavobolje. Uz to, tekila ne stvara nadutost.
Snižava visoki kolesterol
Agava nektar smanjuje trigliceride u krvi i tako snižava kolesterol.
Može se koristiti za liječenje prehlade
Davno su liječnici u Meksiku koristili tekilu za ublažavanje simptoma prehlade, a recept je glasio ovako: 0,5 dl tekile, 0,5 dl agava nektara i 0,5 dl svježeg soka limete. Sve pomiješati u čaši i popiti.