Jednostavniji 'zahvat'

Radimo to na pogrešan način: Evo kako oguliti kuhano jaje

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
jaja
Foto: Youtube
Kuhano jaje guilmo na krivi način
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
jaja
23.03.2014.
u 12:49
Guljenje kuhanih jaja nekada zna biti frustrirajuće, pogotovo ako ste jako gladni, a vrijeme vam oduzimaju sitne ljuskice koje se lijepe za jaje i kojih se ne možete riješiti.
Pogledaj originalni članak

Guljenje kuhanih jaja nekada zna biti frustrirajuće, pogotovo ako ste jako gladni, a vrijeme vam oduzimaju sitne ljuskice koje se lijepe za jaje i kojih se ne možete riješiti.

The Huffington Post donosi koristan savjet kako si olakšati guljenje kuhanih jaja. Izgleda da smo to do sada činili na sasvim pogrešan način.

Kada skuhate jaje i ohladite ga, prepolovite ga oštrim nožem po dužini. Uzmite žličicu, veliku ovisno o veličini jajeta, i zagrabite između jajeta i ljuske te nježno izvadite jaje. Jaje bi trebalo izaći bez ijednog komadića ljuski.

Kako to izgleda, pogledajte u priloženom videu!

>> Tako je slatka, ali... Evo kako bananu jedemo – krivo!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar tajar
tajar
13:55 23.03.2014.

To se može samo s anglosaksonskim jajima raditi! Nijihove kokoši nesu blijedunjava jaja s mekanom ljuskom.

DU
Deleted user
13:17 23.03.2014.

Ako imate kokoši onda sortirajte svježa jaja od onih starijih jer par dana starije jaje se lakše čisti od svježeg jajeta. Ljuska se ne drobi i jaje se jako brzo očisti od ljuske.

PA
pancake
14:08 23.03.2014.

OMG - kak bi djeca rekla... presvježa jaja (manje od tjedan dana) se ne kuhaju na tvrdo jer kod guljenja ode pola bjelanjka, a sitne ljuskice koje su navodno problem se lako isperu pod tekućom vodom, jel.