ne žele opet pred oltar

Rastala se od muža kako bi spasila njihov odnos: 'Sad smo u vezi'

Foto: @victim2victor_anuverma
Rastala se od muža kako bi spasila njihov odnos: 'Sad smo u vezi'
17.10.2024.
u 12:30
‘Trebali smo se razvesti kako bismo izliječili sebe i izgradili jaču vezu’.
Pogledaj originalni članak

Mnogi smatraju razvod ‘krajem puta’, no jedna žena tvrdi da je upravo razvod bio ključni korak za spas njene veze. Anu Verma i Robert Durrant zaljubili su se na prvi pogled dok su bili na odmoru na Ibizi, a kasnije su se i vjenčali. Međutim, dvije godine nakon braka, Anu je, suočena s postporođajnom depresijom, zatražila razvod, piše Metro

Unatoč pokušajima da nastavi dalje, Anu nije mogla prestati misliti na Roberta, a njihova ljubav se ubrzo ponovno rasplamsala. Danas su ponovno zajedno i sretniji nego ikad, ali Anu odbija ponovno stati pred oltar. ‘Ne želim se ponovno udavati jer mi više ne treba ta potvrda braka’, izjavila je Anu, ‘Pritisak koji brak donosi i očekivanja drugih doprinijeli su njegovom raspadu’. Razvod je opisala kao vrijeme koje ju je prisililo da se suoči s vlastitim osjećajima.

VEZANI ČLANCI: 

Nakon što je pokušala krenuti dalje, često bi razmišljala kako bi voljela da osoba s kojom izlazi bude Robert, što joj je pomoglo da shvati da njihova veza nije nešto što može lako pustiti. ‘Trebali smo se razvesti kako bismo izliječili sebe i izgradili jaču vezu’, priznala je.

Razvod je, u velikoj mjeri, bio potaknut Anuinim emocionalnim izazovima nakon rođenja njihovog prvog djeteta, Noaha, 2018. godine. Počela je osjećati ogorčenost prema sebi i Robertu, a kombinacija tuge i niskog samopouzdanja dodatno je udaljila par. ‘Na početku naš brak se činio idealnim’, objasnila je Anu, ‘ali ubrzo su se pojavili osjećaji nesigurnosti i straha od napuštanja’. Svađe su postajale sve češće, a par je odlučio krenuti svatko svojim putem.

GALERIJA: Za čime najviše žale oni koji su prošli rastavu braka? Ovih pet stvari najviše..

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Anu, koja se borila s izazovima suroditeljstva, potražila je pomoć terapeuta i dobila je dijagnozu postporođajne depresije. Kako su osjećaji krivnje rasli, ponovno je stupila u kontakt s Robertom, želeći se iskupiti. Dvije godine nakon razvoda, odlučili su ponovno biti zajedno – ovog puta bez prstena.

‘Robert i ja smo shvatili da između nas još uvijek postoji snažna veza i odlučili smo ponovno pokušati’, rekla je Anu. Iako Robert ne dijeli potpuno Anuine stavove o braku, par sada zna kako se nositi sa svojim emocijama i postavljati granice kada je to potrebno. ‘Zna da ne slijedim tradicionalne norme, osobito kad je brak u pitanju, i to je jedna od stvari koje voli kod mene’, objasnila je Anu, ‘Brinem se da bi se negativni osjećaji mogli vratiti ako se ponovno vjenčamo, i zato to zasad izbjegavamo’. 

VEZANI ČLANCI: 

Otkad su se pomirili u rujnu 2021., dobili su drugo dijete, Evu. Iako su mnogi iznenađeni njihovom prošlošću, par se nije susreo s osudom okoline. ‘Budući da živimo zajedno s djecom, ljudi nas vide kao bračni par’, rekla je Anu, ‘Jedina razlika je što nemamo pravni dokument koji nas veže’. 

Anu zaključuje: ‘Naučili smo koliko je važno biti iskreni jedno prema drugome i rješavati probleme čim se pojave. No, najvažnije od svega, naučili smo kako jedno drugome i našoj vezi dati prioritet, čak i u najkaotičnijim trenucima’.

Suprugu je pronašla djevojku koja izgleda poput nje: "To nam je spasilo brak!"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ŠS
Štap sa glavom
14:35 17.10.2024.

Ne može se pred oltar kako se kome sprdne!