recept

Rastopite čokoladu, nježno miješajte, ohladite kolač i - uživajte

Foto: Shutterstock
Rastopite čokoladu, nježno miješajte, ohladite kolač i - uživajte
20.05.2014.
u 10:00
Dodajte 200 grama sjeckanih oraha i ekstrakt vanilije za puniji okus
Pogledaj originalni članak

Potrebno je: 60 g crne čokolade (sa 70% kakaa), 120 g maslaca, 200 g šećera, 2 jaja, 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 50 g brašna, 1/4 žličice soli, 200 g krupno nasjeckanih oraha

Priprema: Zagrijte pećnicu na 160°C. Namažite maslacem dno manje četvrtaste tepsije.

U težoj posudi rastopite čokoladu s maslacem na umjerenoj temperaturi. Neprekidno miješajte dok se sastojci potpuno ne istope. Sklonite s vatre i umiješajte šećer. Dodajte jaja i ekstrakt vanilije i snažno izmutite.

Potom u smjesu dodajte brašno, sol i orahe i dobro promiješajte.

Izlijte tijesto u tepsiju podmazanu maslacem i pecite 40 minuta. Pričekajte da se kolač ohladi i uživajte.

>>Čokoladna poslastica s lješnjacima i sladoledom od vanilije

>>Hm... Je li čaša vina uistinu toliko zdrava kao što su nas učili?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.