Ovo je super jednostavan kolač bez glutena, jaja, rafiniranog šećera i umjetnih zaslađivača. Sočan je i ukusan te sadrži samo prirodne i zdrave sastojke. Možete ga prilagoditi sebi, pa tako umjesto badema možete koristiti bilo koje druge orašaste plodove. Kolač od jabuke, maline i kakaa može biti desert, doručak ili zdravi snack na poslu. Recept je s food bloga Kokosica.hr. Uživajte!
Sastojci:
- 4 srednje jabuke
- 150 g badema
- 150 g zobenih pahuljica
- 2 žlice kakao praha
- 2 žličice praška za pecivo
- 25 g kokosovog ulja
- 70 g malina
- 50 ml zobenog mlijeka
- 40 g šećera od datulja
Preljev:
- 40 g tamne čokolade (85%)
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema: Oguliti i naribati jabuke. U sjeckalici usitniti sve suhe sastojke zatim ih pomiješati s naribanim jabukama i dodati preostale sastojke. Sve dobro povezati i izliti u kalup 20x20 cm obložen pek papirom. Zagrijati pećnicu na 180-200 stupnjeva i peći 40-ak minuta. Čim se ispeče, preliti čokoladnim preljevom. Ostaviti da se kolač ohladi do sobne temperature, zatim poslužiti ili držati u frižideru. Kolač možete držati u frižideru do 7 dana.