mljac!

RECEPT DANA Isprobajte zapečeni bakalar s gljivama i slaninom!

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Isprobajte zapečeni bakalar s gljivama i slaninom!
06.12.2023.
u 13:30
Ovaj recept oduševit će i vas i vašu obitelj
Pogledaj originalni članak

Bakalar mnogi obožavaju, a recept za ovo jelo bit će samo još jedan dodatni razlog za to. Priprema je vrlo jednostavna, a kombinacija s gljivama i slaninom zasigurno će vas vrlo ugodno iznenaditi, piše Food

Sastojci:

  • 1 kom luk, crveni
  • 50 g šampinjona 
  • 1 vezica peršina
  • 2 žlice maslaca, slanog
  • 4 fileta bakalara
  • mala žlica soli
  • svježe mljeveni papar na vrh noža
  • majčina dušica na vrh noža
  • 1 lovorov list
  • 0.50 l kravljeg mlijeka punomasnog
  • 2 žlice pšeničnog škroba
  • 4 kom slanine
  • 3 žlice krušnih mrvica

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Luk ogulite i sitno nasjeckajte. Na maslacu pet minuta pržite luk i gljive. Smjesu stavite u vatrostalnu posudu. Riblje filete operite, obrišite i stavite na smjesu luka i šampinjona. Pospite peršinom. Začinite solju, paprom i majčinom dušicom i dodajte lovorov list.

Zakuhajte mlijeko, a zatim škrobno brašno pomiješajte s 3 žlice vode i ulijte u kipuće mlijeko. Miješajte dok ne nastane gusti umak. Umakom prelijte ribu. Pecite pokriveno u pećnici prethodno zagrijanoj na 175°C 10 minuta. Hrskavo ispržite slaninu. Ribu pospite mrvicama, na to stavite ploške slanine i sve zapecite u pećnici još 10 minuta na 220°C.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.