savršena za jesen

Jesen na tanjuru: Isprobajte krem juhu od bundeve

Foto: shutterstock
Jesen na tanjuru: Isprobajte krem juhu od bundeve
17.10.2023.
u 09:30
Priprema je vrlo jednostavna, a u okusu će uživati svi – od onih najmlađih do najstarijih.
Pogledaj originalni članak

S hladnijim vremenom stigla nam je i sezona juha, gulaša i variva, a mi imamo recept za jednu pravu jesensku juhu od bundeve. Priprema je vrlo jednostavna, a u okusu će uživati svi – od onih najmlađih do najstarijih.

Sastojci:

  • 700 g bundeve
  • 1 veći krumpir
  • 3 mrkve
  • 1 veća glavica crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Začini: sol, papar, češnjak u prahu, muškatni oraščić, đumbir
  • Po želji, kockice prepečenog kruha: možete ih kupiti ili napraviti tako što ćete narezati kruh na kockice i propržiti na maslinovom ulju sa malo soli i začina po želji

VEZANI ČLANCI: 

Priprema:

Na ulju prodinstati crveni luk, zatim dodati mrkvu i češnjak te sve zajedno dinstati.

Dodati krumpir narezan na kockice pa bundevu, također narezanu na kockice i promiješati.

Zatim preliti sa 500 ml temeljca (njega ćete napraviti tako što ćete u 500 ml kipuće vode ubaciti jednu kocku za juhu). Potrebno je da tekućina pokriva malo manje od vrha povrća.

Zatim pustiti da zakipi, smanjiti temperaturu i kuhati jedno pola sata, dok povrće ne omekša.

Začiniti po ukusu, i sve izblendati štapnim mikserom uz dodatak vrhnja za kuhanje. Prilikom posluživanja na vrh stavite prepečeni kruh.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.