Ako ste ljubitelj klasične Sacher torte, oduševit će vas ovi mali zalogaji inspirirani omiljenim desertom. Sacher keksići kombiniraju bogati okus čokolade, aromatičnu marelicu i prhko tijesto koje se doslovno topi u ustima. Savršeni su za svečane prigode, ali i za trenutke kada želite uživati u nečemu posebnom uz kavu ili čaj. Jednostavni za pripremu, ovi keksići bit će zvijezda vašeg stola. Recept je podijelila food blogerica @just.katebake. Uživajte!
Sastojci:
- 100 g oštrog brašna
- 100 g glatkog brašna
- 25 g gustina
- 25 g kakaa
- 75 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 5 g praška za pecivo
- 130 g maslaca
- 2 žumanjka
- marmelada od marelice
Priprema: Zamijesite prhko tijesto od navedenih sastojaka. Oblikujte kuglu, zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku da odmara 1 sat. Ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od 3–5 mm. Kalupima izrežite keksiće prema željenom obliku. Na polovini keksića izrežite rupicu u sredini. Kekse pecite na 180 °C, oko 13 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohlade. Kekse s rupicom umočite do pola u otopljenu čokoladu i po želji posipajte čokoladnim ili šarenim mrvicama. Spajajte keksiće dva po dva pomoću marmelade od marelice. Na donji keksić (bez rupice) stavite marmeladu, a gornji s rupicom lagano pritisnite da se spoje. Ostavite kekse preko noći u kutiji s poklopcem – postat će mekani i sočni, pravi užitak za nepce.