gotov dok ste rekli keks!

RECEPT DANA Na malo drugačiji način: Napravite cheesecake od čokolade

Foto: @_mmmila
RECEPT DANA Na malo drugačiji način: Napravite cheesecake od čokolade
04.10.2024.
u 09:30
Poslužite tortu dobro ohlađenu i uživajte u svakom zalogaju ove čokoladne poslastice!
Pogledaj originalni članak

Za ovaj jednostavan, ali ukusan cheesecake od čokolade trebat će vam samo nekoliko osnovnih sastojaka i malo vremena. Kombinacija hrskave podloge od keksa i bogatih slojeva tamne i bijele čokolade stvara savršenu harmoniju okusa, dok arome naranče i vanilije dodaju poseban dašak svježine. Ovaj recept je idealan za specijalne prilike, ali i za trenutke kada želite zasladiti dan nečim posebnim. Recept je podijelila food blogerica @_mmmila. Uživajte! 

Sastojci: 

Podloga:

  • 300 g mljevenog petit keksa
  • 200 g otopljenog maslaca

Krema:

  • 600 g slatkog vrhnja
  • 400 g mascarponea
  • 200 g bijele čokolade
  • 200 g tamne čokolade
  • Par kapi arome naranče
  • Par kapi arome vanilije

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Sjediniti kekse i maslac te ih utisnuti u kalup za tortu. Izradite slatko vrhnje, zatim umiješajte mascarpone. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte otopljenu tamnu čokoladu i aromu naranče, a u drugi otopljenu bijelu čokoladu i aromu vanilije. Na podlogu od keksa prvo rasporedite kremu s tamnom čokoladom, a zatim kremu s bijelom čokoladom. Prije posluživanja tortu dobro ohladite.

Cheesecake sa samo tri sastojka:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.